Avanceret brunch med høje ambitioner (brunchopskrifter på 4 niveauer)

Denne søndag er vi nået til fjerde og sidste indlæg i min miniserie om brunchopskrifter på 4 niveauer. Vi er nu nået til den brunch, du laver, når du går all-in på ambitionsniveauet og gerne vil imponere dine gæster med det helt store brunchbord. Retterne er avancerede og kræver, at man er ret rutineret i et køkkenet – og ikke mindst, at man kan holde hovedet koldt og holde styr på forskellige elementer. Især hvis man laver flere retter!
Til gengæld er det også nogle af mine allerbedste og allerlækreste brunchopskrifter! Hvis det lykkes, er der garanti for virkelig glade og virkelig imponerede gæster 😉
Jeg håber sådan, at I vil kaste jer ud i at prøve nogle af opskrifterne af! Hvis du blot har lidt tålmodighed og følger opskriften, så skulle det gerne være til at have med at gøre.
Du kan også se de tidligere brunchindlæg her:
Avanceret brunch med høje ambitioner
Salte retter
Når du skal lave brunch, er det både muligt at gå den salte og den søde vej. For mig indeholder den perfekte brunch gerne én af hver. Her får du først de salte retter.
Eggs Benedict
Eggs Benedict er en af de helt klassiske brunchretter og måske en af de sværeste at lave. Den kræver nemlig både, at du kan lave en ægte hollandaisesauce, pochere et perfekt æg, tilberede skinke og brød – og have det hele klar samtidig. Til gengæld smager det også fantastisk! Det bløde brød med sprød skinke, flydende æggeblomme og cremet hollandaise. Mega lækker kombi!
Du kan også lave Eggs Benedict i en vegetarisk version med spinat (Eggs Florentine) eller med røget laks (Eggs Royale).
Friteret æg med urtesalat og parmesan
Det kræver rolige hænder at pille et undertilberedt æg. Så skal det paneres i panko og så friteres. Men så har du også én af de lækreste morgenmadsretter, jeg nogensinde har smagt! En helt fin sprød skal af panko med en helt blød, cremet og flydende æggeblomme i midten. Serveret på en bund af urtesalat med dijondressing, som giver et friskt, syrligt og lidt bittert modspil til den ellers tunge ret.
Chicken & waffles
Vafler og fried chicken? Lyder det ikke som verdens bedste kombi? Det kan godt være, det lyder spøjst, men det smager saftsuseme godt! Det er altså et eller andet over kombinationen af salte og søde smage, der bare fungerer. Jeg kan ikke rigtig forklare det. Det virker bare.
Croque Madame
Jeg har ikke selv lavet en opskrift på Croque Madame (endnu), men jeg synes stadig, at den skulle med på listen, da det er en af mine favoritter! Croque Madame er en form for avanceret toast med brød, ost og skinke bagt med bechamel sauce og toppet med et spejlæg. Det smager SÅ lækkert!
Søde retter
Til den ultimative brunch følger der gerne en dessert efter de(n) salte ret(ter). Her har jeg samlet nogle af mine allerbedste opskrifter på søde brunchretter og desserter.
Ricotta pandekager med hjemmelavet blåbærsirup
Luftige, tykke og bløde amerikanske pandekager med ricotta og citron serveret med skøn hjemmelavet blåbærsirup. Jeg ville ønske, at jeg kunne spise en kæmpe stak pandekager, men de mætter simpelthen for meget!
Skovbærcrumble med brunet smør
Lækre, lune skovbær med sprød, karamelliseret crumble, der smager skønt af brunet smør. Denne opskrift er faktisk relativt simpel at gå til, men kræver, at du har styr på at lave brunet smør, så smørret får den rigtige nøddeagtige smag og aroma. Hvis du er rigtig overskudsagtig, serverer du dem også lige med hjemmelavet vaniljeis – og ellers er de også virkelig gode med creme fraiche!
Nordisk panna cotta med kærnemælk og timianknas
Panna cotta og brunch hænger måske ikke lige umiddelbart sammen. Men denne panna cotta er lavet med kærnemælk, der gør den let og syrlig i smagen sammen med en skøn og knasende timiancrumble. Et elegant alternativ til yoghurt med müsli, der helt sikkert vil imponere dine gæster!
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu