Sådan sylter du grøntsager, og det kan du bruge dem til

Avanceret brunch med høje ambitioner (brunchopskrifter på 4 niveauer)

Denne søndag er vi nået til fjerde og sidste indlæg i min miniserie om brunchopskrifter på 4 niveauer. Vi er nu nået til den brunch, du laver, når du går all-in på ambitionsniveauet og gerne vil imponere dine gæster med det helt store brunchbord. Retterne er avancerede og kræver, at man er ret rutineret i et køkkenet – og ikke mindst, at man kan holde hovedet koldt og holde styr på forskellige elementer. Især hvis man laver flere retter!

Til gengæld er det også nogle af mine allerbedste og allerlækreste brunchopskrifter! Hvis det lykkes, er der garanti for virkelig glade og virkelig imponerede gæster 😉

Jeg håber sådan, at I vil kaste jer ud i at prøve nogle af opskrifterne af! Hvis du blot har lidt tålmodighed og følger opskriften, så skulle det gerne være til at have med at gøre.

Du kan også se de tidligere brunchindlæg her:

 

Avanceret brunch med høje ambitioner

Salte retter

Når du skal lave brunch, er det både muligt at gå den salte og den søde vej. For mig indeholder den perfekte brunch gerne én af hver. Her får du først de salte retter.

 

Eggs Benedict

Eggs Benedict er en af de helt klassiske brunchretter og måske en af de sværeste at lave. Den kræver nemlig både, at du kan lave en ægte hollandaisesauce, pochere et perfekt æg, tilberede skinke og brød – og have det hele klar samtidig. Til gengæld smager det også fantastisk! Det bløde brød med sprød skinke, flydende æggeblomme og cremet hollandaise. Mega lækker kombi!

Se opskriften her

Du kan også lave Eggs Benedict i en vegetarisk version med spinat (Eggs Florentine) eller med røget laks (Eggs Royale).

 

Friteret æg med urtesalat og parmesan

Det kræver rolige hænder at pille et undertilberedt æg. Så skal det paneres i panko og så friteres. Men så har du også én af de lækreste morgenmadsretter, jeg nogensinde har smagt! En helt fin sprød skal af panko med en helt blød, cremet og flydende æggeblomme i midten. Serveret på en bund af urtesalat med dijondressing, som giver et friskt, syrligt og lidt bittert modspil til den ellers tunge ret.

Se opskriften her

 

Chicken & waffles

Vafler og fried chicken? Lyder det ikke som verdens bedste kombi? Det kan godt være, det lyder spøjst, men det smager saftsuseme godt! Det er altså et eller andet over kombinationen af salte og søde smage, der bare fungerer. Jeg kan ikke rigtig forklare det. Det virker bare.

Se opskriften her

 

Croque Madame

Jeg har ikke selv lavet en opskrift på Croque Madame (endnu), men jeg synes stadig, at den skulle med på listen, da det er en af mine favoritter! Croque Madame er en form for avanceret toast med brød, ost og skinke bagt med bechamel sauce og toppet med et spejlæg. Det smager SÅ lækkert!

 

Søde retter

Til den ultimative brunch følger der gerne en dessert efter de(n) salte ret(ter). Her har jeg samlet nogle af mine allerbedste opskrifter på søde brunchretter og desserter.

 

Ricotta pandekager med hjemmelavet blåbærsirup

Luftige, tykke og bløde amerikanske pandekager med ricotta og citron serveret med skøn hjemmelavet blåbærsirup. Jeg ville ønske, at jeg kunne spise en kæmpe stak pandekager, men de mætter simpelthen for meget!

Se opskriften her

 

Skovbærcrumble med brunet smør

Lækre, lune skovbær med sprød, karamelliseret crumble, der smager skønt af brunet smør. Denne opskrift er faktisk relativt simpel at gå til, men kræver, at du har styr på at lave brunet smør, så smørret får den rigtige nøddeagtige smag og aroma. Hvis du er rigtig overskudsagtig, serverer du dem også lige med hjemmelavet vaniljeis – og ellers er de også virkelig gode med creme fraiche!

Se opskriften her

 

Nordisk panna cotta med kærnemælk og timianknas

Panna cotta og brunch hænger måske ikke lige umiddelbart sammen. Men denne panna cotta er lavet med kærnemælk, der gør den let og syrlig i smagen sammen med en skøn og knasende timiancrumble. Et elegant alternativ til yoghurt med müsli, der helt sikkert vil imponere dine gæster!

Se opskriften her

 

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan sylter du grøntsager, og det kan du bruge dem til