Koldskålstærte med kammerjunkebund

Nordisk panna cotta med kærnemælk og timianknas

Efter at have lavet denne super lækre koldskålstærte med kammerjunkebund havde jeg en del kærnemælk i overskud. Det skulle jo bruges, så jeg måtte være kreativ 😉

Kærnemælk har en syrlighed, som passer rigtig godt i desserter, hvis du spørger mig. Samtidig er smagen meget rund og cremet, og jeg satte mig derfor for at lave en helt fløjlsblød panna cotta – og det lykkedes i den grad! Kærnemælken tilføjer en lethed, som klæder panna cottaen helt vildt godt. Til panna cottaen serverede jeg en nordisk crumble med timian med hasselnødder, hvis aroma og sprødhed er helt perfekt sammen med den bløde og milde kærnemælks-panna cottaen.

Denne dessert var lidt et sats, men den er straks røget ind på min liste over yndlingsopskrifter! Den er forholdsvis nem at lave, og det bliver bestemt ikke sidste gang, jeg laver den – eller spiser den 😉

pannacotta4

Opskriften svarer til 3 personer

Kærnemælks-panna cotta

 • 2 blade husblas
 • 1,5 dl fløde
 • 40 g sukker
 • korn fra ½ vaniljestang
 • 1 spsk citronsaft
 • 1,5 dl kærnemælk

Udblød husblassen i rigeligt vand i ca. 10 min. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kog forsigtigt fløden op med sukker og vaniljekorn til sukkeret er opløst i fløden. Tag fløden af varmen og rør husblassen ud heri (husk at vride husblassen fri for vand inden). Lad fløden køle af under jævnlig omrøring. Rør fløden med citronsaft og kærnemælk lidt ad gangen, så det ikke skiller. Hæld panna cottaen på 3 glas og stil dem på køl i 4 timer.

Timianknas med hasselnødder

 • 30 g hasselnødder
 • 30 g sukker
 • 5 kviste timian
 • 30 g mel
 • 30 g koldt smør

Hak hasselnødderne fint. Pluk timianen og stød det med sukkeret i en morter til en ensartet masse. Bland timiansukker, hasselnødder og mel godt sammen og tilsæt smørret skåret i tern. Arbejd smørret ind i massen til det smuldrer fint. Fordel massen på en bageplade og bag det i ovnen i 15-20 min. ved 170 grader. Lad det køle af på en rist.

Server panna cottaen med timianknas og evt. lidt frisk timian.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldskålstærte med kammerjunkebund