Pangasius med ærtepuré og syltet fennikel

Chicken & waffles

Chicken and waffles er den ultimative comfort food-søndagsbrunch! Idéen lyder måske tosset: søde vafler og spicy kylling? Men jeg lover dig, at det fungerer! Og så føles det i den grad syndigt at sidde og spise friteret kylling om morgenen 😉

Den friterede kylling har jeg lavet som i sydstaterne med kærnemælk og masser af krydderier. De fleste krydderier kan bruges, og har du paprika og cayennepeber eller tørret chili, så er du altså rigtig langt. Lad være med at gå ud og investere i krydderier, som du aldrig får brugt igen – bare brug hvad du har!

Jeg havde pasteuriserede æggeblommer i køleskabet, så det tog mig ikke mange minutter at røre en mayonnaise, men du kan sagtens “snyde” dig frem med mayonnaise på glas rørt op med sriracha eller anden chilisauce.

Jeg tror måske, jeg er den sidste madblogger i verden, som ikke ejer et vaffeljern (spøg til side 😉 ), så jeg har altså snydt og købt en færdig pakke belgiske vafler i supermarkedet. Jeg købte dem i Rema1000, men har set dem flere steder. Du kan selvfølgelig også lave dem selv!

chickenandwaffles2 chickenandwaffles3

Opskriften svarer til 4 personer (2 vafler med 2 stykker kylling til hver)

Southern fried chicken

 • 450 g kyllingebryst
 • 2 dl kærnemælk
 • 2 æg
 • 5 dråber tabasco (kan udelades)
 • salt og peber
 • 2 dl mel
 • 1 spsk røget paprika
 • 1 spsk hvidløgspulver
 • 1 spsk løgpulver
 • 1 spsk oregano
 • 1 spsk salt
 • 1 tsk timian
 • 1 tsk cayennepeber
 • smagsneutral olie

Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med kærnemælk, tabasco, salt og peber. Skær kyllingen i store tern og læg dem i kærnemælksblandingen i ca. 10 min. Bland mel, paprika, hvidløgspulver, løgpulver, oregano, salt, timian og cayennepeber. Varm olien op i en gryde til 175 grader. Du kan tjekke oliens temperatur ved at komme et lille stykke brød i olien. Når olien bruser op omkring brødet, er olien varm nok. Hvis olien begynder at lugte branket, så skru ned for varmen. Vend kyllingestykkerne i melblandingen og friter dem i olien i ca. 8 min. Læg kyllingen på køkkenrulle.

Srirachamayo

 • 2 æggeblommer
 • 1 knivsspids salt
 • 1 spsk hvidvinseddike
 • 1-2 dl smagsneutral olie
 • 1 spsk sriracha sauce
 • 1 spsk lime

Pisk æggeblommerne seje med lidt salt. Tilsæt hvidvinseddike. Tilsæt olien lidt ad gangen mens du pisker til mayonnaisen tykner. Tilsæt sriracha og lime og smag til med salt.

Tilbehør

 • 8 vafler
 • 1 hjertesalat
 • 1 forårsløg

Vask og snit hjertesalat og forårsløg. Varm vaflerne og kom salat, srirachamayo, fried chicken og forårsløg oven på.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pangasius med ærtepuré og syltet fennikel