Guide: Billige restauranter i København

Eggs Benedict med pocheret æg og sauce hollandaise

Kender du Eggs Benedict? Det er en helt klassisk brunchret, og det vil nok ikke være meget ved siden af at kalde den for kongen af morgenmadsretter. Måske har du smagt den på en café eller restaurant?

Eggs Benedict består af en bund af English Muffin med sprød skinke eller bacon, toppet med et perfekt pocheret æg og overhældt med lun sauce hollandaise. Det er en teknisk svær ret, da du både skal lave en ægte sauce (uden at den skiller), du skal pochere æggene (så blommen stadig er flydende, men hviden har sat sig), du skal tilberede skinke og brød – og du skal sørge for, at det hele er færdigt på nogenlunde samme tid. Med andre ord, så er det altså ikke en ret for nybegyndere!

Men hvis du våger at kaste dig ud i ‘kunsten’ at lave en Eggs Benedict, så får du det altså også tifoldigt igen. Det smager nemlig FULDSTÆNDIG fantastisk! Intet mindre! Det er simpelthen så forrygende lækkert! Det lover jeg 😉

Eggs Benedict kan laves i flere forskellige udgaver. Den vegetariske version er fx med spinat og hedder Eggs Florentine, mens versionen med røget laks hedder Eggs Royale. Begge retter smager forresten også himmelsk!

Opskriften svarer til 4 personer

Eggs Benedict

 • 2 English Muffins (jeg bruger dem fra Jalm&B)
 • 4 skiver parmaskinke eller 8 skiver røget skinke eller bacon
 • 4 æg
 • vand
 • eddike (fx hvidvinseddike)
 • evt. lidt purløg

 

Parmaskinke: Bag parmaskinken i ovnen til den bliver sprød, men uden at branke.

English Muffins: Skær bollerne over og rist dem i ovnen, brødristeren eller steg dem i lidt smør på panden til de bliver gyldne og sprøde.

Pocheret æg: Varm en gryde med vand og en god sjat eddike op til lige under kogepunktet. Det må gerne boble lidt. Slå ægget ud i en skål. Lav en hvirvel i vandet ved at piske i cirkler, og lad forsigtigt ægget dumpe ned i midten af hvirvlen. Lad ægget pochere i ca. 3 minutter. Løft det forsigtigt op og tjek om det er færdigt ved at prikke lidt til det med en finger. Det skal føles fast, men stadig give lidt efter for trykket. Gentag processen med de resterende æg.

Anretning: Læg en halv English Muffin på tallerkenen og læg skinken ovenpå. Placer forsigtigt det pocherede æg på toppen af skinken og hæld sauce hollandaise over retten. Top evt. med lidt hakket purløg.

 

Sauce hollandaise

 • 2 æggeblommer
 • 150 g smør
 • 1 spsk citronsaft
 • salt og peber
 • evt. 1-2 tsk vand

Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Lad vallen falde til bunds (det hvide) og hæld forsigtigt det klarede smør over i en kande (uden vallen), som du nemt kan hælde af. Del æggeblommerne fra hviderne. Kom æggeblommerne i en kasserolle og sæt dem på komfuret ved meget lav varme. Nu starter du med at piske, og du stopper ikke igen før saucen er færdig. Når massen begynder at tykne, tilsætter du langsomt smørret lidt ad gangen. Sørg for at piske smørret helt ud i saucen, før du tilsætter mere. Fortsæt indtil saucen er en anelse tykkere, end du gerne vil have den – det er ikke sikkert, at du skal bruge alt smørret. Tag kasserollen af varmen og tilsæt citronsaft. Smag til med masser af salt og peber. Saucen må gerne være lidt til den syrlige side, da resten af retten er meget fed.

Hvis saucen bliver for tyk, eller hvis du har brug for at lade saucen stå lidt inden servering, kan du med fordel piske 1-2 teskefulde vand i saucen. Det må man sikkert ikke efter de “officielle” regler, men det virker altså 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide: Billige restauranter i København