Eggs Benedict med pocheret æg og sauce hollandaise

Brunch når du gerne vil forkæle (brunchopskrifter på 4 niveauer)

Så blev det søndag, og nu er vi nået til tredje niveau i min lille miniserie med brunchopskrifter på 4 niveauer. Tidligere har jeg delt opskrifter, tips og tricks til den ultranemme brunch (læs indlægget her) og brunch der er til at overskue (læs indlægget her).

Nu gælder det brunch, når du gerne vil forkæle dig selv og dine gæster. Du vil gerne gøre lidt ekstra ud af det hele og lave en super lækker brunch!

Måske vil du gerne lave det helt store brunchbord med mange forskellige retter? Så vil jeg anbefale dig at kombinere retterne i dette indlæg med retter fra de tidligere indlæg (som er lidt nemmere og mindre tidskrævende). Måske vil du gerne lave en enkelt ret, så du kan forkæle kæresten med morgenmad på sengen søndag morgen? Ligemeget hvad, håber jeg, at du kan finde lidt inspiration her 😉

Brunch, når du gerne vil forkæle

Æg

Æg kan tilberedes på SÅ mange forskellige måder, der giver masser af muligheder for at lave en lækker brunch. Du kan både lave sunde retter med æg, eller du kan lave rigtig solid comfort food. Æg har en fedme og fylde, der gør det muligt at lave nogle seriøse brunchretter.

 

Chorizopande

Denne chorizopande minder lidt om en morgenmads-biksemad med chorizo, kartofler, forårsløg og et æg i midten. Hvis det skal være ekstra snasket, kan du servere den med chilimayo. Perfekt til tømmermænd!

Se opskriften her

 

Svampetoast

Svampe og fløde er et match made in heaven. Hvis du så yderligere tilføjer æg, parmesan og sprødt brød, så har du altså en drønlækker brunchret med masser af smag!

Se opskriften her

 

Yoghurt

Brunchretter med yoghurt er et rigtig godt modspil til de tunge brunchretter med fx æg. Yoghurt er både frisk, let og syrlig i smag og konsistens – og smager skønt sammen med bær og frugter. Tilføj en sprød granola, og så har du den perfekte kombi!

 

Granola cups med græsk yoghurt og frisk frugt

Små portionsanrettede ‘skåle’ af knasende granola fyldt med græsk yoghurt og frisk frugt. Ikke nok med, at ser enormt smukke ud, så smager de også super lækkert!

Se opskriften her

 

Yoghurt parfait med granola og blåbærsirup

Hjemmelavet blåbærsirup har en dyb sødme og intens smag af blåbær og ahornsirup, der smager fantastisk sammen med syrlig yoghurt. Både granola og sirup kan laves på forhånd, så du bare skal anrette din yoghurt parfait om morgenen og servere den. Nemt!

Se opskriften her

 

Brunchretter

Spinatpandekager med laks og avocado

Lækre sunde spinatpandekager toppet med røget laks og moden avocado. Simpel ret med få ingredienser, der er hurtig at lave og smager hammergodt!

Se opskriften her

 

Rösti med røget laks og feta

Rösti er for mig en ægte barndomsklassiker, der egentlig var gået lidt i glemmebogen – indtil nu. Ret old school og ret lækkert. Især når de bliver toppet med smuldret feta, røget laks og frisk timian.

Se opskriften her

 

Lakserilette

Det er super nemt og super lækkert at røre en hjemmelavet lakserilette sammen af varmrøget laks, creme fraiche, forårsløg, urter, sennep og citron. Helt perfekt pålæg til en skive surdejsbrød, knækbrød eller hjemmelavede rugbrødschips.

Se opskriften her

 

Dessert og bagværk

Hvis du er helt overskudsagtig, serverer du (selvfølgelig) også dessert til din brunch. Fordelen ved at bage wienerbrød eller kage er, at du kan gøre det dagen inden. Ulempen er, at det ofte tager en del tid med både forberedelse, hævning, bagning osv. Du kunne fx bage:

 • Kanelsnegle eller kanelsnurrer
 • Hindbærsnitter
 • Brunsviger
 • Muffins fx med blåbær/hvid chokolade, æble/kanel eller peanutbutter/banan
 • Kærnemælkshorn

 

French toast med limemarinerede bær

En af mine favorit-brunch-desserter er uden tvivl french toast. Jeg elsker det! Chewy brød med smag af smør, kanel, flormelis og ahornsirup. For at det hele ikke skal blive alt for tungt og sødt, er det virkelig lækkert at toppe din french toast med limemarinerede bær, så du også får et syrligt element.

Se opskriften her

 

Gulerodsmuffins med flødeost

Flødeosteglasur eller cream cheese frosting er virkelig en guilty pleasure. Det er så cremet, at det nærmest smelter på tungen. Det er lige før, at jeg kunne spise det rent med en ske, men det smager nu bedst på toppen af en svampet gulerodsmuffin 😉

Se opskriften her

 

Drikkevarer

I skal selvfølgelig også have noget at drikke til brunchen. Hvis du har tid og overskud, er det super lækkert med en friskpresset juice eller en hjemmelavet smoothie – eller min all-time favourite: iskaffe. Hvis du har travlt med maden, kan du selvfølgelig også købe drikkevarerne 😉

 • Friskpresset juice
 • Hjemmelavet smoothie

Iskaffe

 • 1-2 tsk instant kaffe
 • lidt vand
 • 1 tsk sirup (fx karamel, hasselnød eller vanilje)
 • isterninger
 • 2 dl mælk eller plantemælk

Hæld 1-2 tsk instant kaffe i et glas og dæk det med lidt kogende vand. Bare så du får et lille shot kaffe. Tilsæt sirup og rør godt rundt. Tilsæt nu isterninger og fyld glasset op med mælk eller plantemælk alt efter, hvad du er til. Jeg elsker smagen af mandelmælk i min iskaffe. Rør rundt igen og server.

 

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eggs Benedict med pocheret æg og sauce hollandaise