5 skønne sensommer-salater

Den ultranemme brunch (brunchopskrifter på 4 niveauer)

Den her er til dig, der gerne vil lave verdens nemmeste brunch. Du er her af én af to grunde: enten vil du gerne lave den bedst mulige brunch på ingen tid, eller også har du erkendt, at du måske ikke er verdensmester i et køkken. Ligemeget hvad, velkommen til!

Jeg har gennemgået alle mine bedste fif, tricks og opskrifter til, hvordan du helt uden sved på panden kan diske op med en lækker brunch søndag morgen. Det er her, hvor det er helt okay at springe over, hvor gærdet er allerlavest!

Over det næste stykke tid vil du kunne følge med i min store guide til brunch på 4 forskellige niveauer. Vi starter her med den ultranemme, derefter to midt imellem og tilsidst brunchen til dem, der gerne vil gå all-in på ambitionsniveauet.

Den ultranemme brunch

Brød og pålæg

Det er ingen skam at købe sig til lækker mad, hvis man er løbet tør for tid, eller hvis man ikke kan lave det bedre sig selv. Det må være første regel, hvis man gerne vil lave en nem brunch! Slå et smut forbi bageren og køb det lækreste morgenbrød, du kan finde og så ind i supermarkedet for at købe pålæg. Her kan du sagtens være kreativ og gøre det lækkert uden selv at skulle løfte en finger. Her kommer nogle af mine bedste anbefalinger!

Brød

 • Müsliboller, ølandshvedebrød og kanelsnurrer fra Meyers
 • Mandelcroissanter fra Mirabelle (min ultimative favorit!)
 • Klassiske croissanter fra et af de utallige lækre steder: Juno, Andersen & Maillard, Prolog, Meyers, Mirabelle, Briancon (Aarhus). Vælg din favorit!
 • Morgenbrød fra Jalm&B (kan købes i Irma og SuperBrugsen)
 • Andet morgenbrød, rugbrød eller surdejsbrød fra bageren (eller supermarkedet)

 

Købepålæg

 • Ost: klassisk mellemlagret, brie, Port Salut, flødeost, gouda, blåskimmel, smøreost, havarti – eller hvad dine smagsløg nu er til
 • Kødpålæg: spegepølse, rullepølse, hamburgerryg, mortadella, parmaskinke eller en helt klassisk leverpostej
 • Sødt pålæg: nutella, syltetøj, pålægschokolade, peanutbutter

 

Den gode mad

Hvis du er mere til at anrette en mad end at servere pålæg ved siden af, kan du servere en skive surdejsbrød, ristet rugbrød, bagel eller andet brød med:

 • Røget laks med flødeost eller hytteost
 • Avocado med chiliflager, sesam og salt og peber – tilføj evt. også hytteost
 • Gedeost med honning og figner
 • Peanutbutter med banan
 • Ost og spejlæg
 • Avocado og spejlæg

 

Æg

Æg er hurtige at tilberede og kan sagtens laves lækre relativt nemt og med få ekstra ingredienser. Du kan enten servere et blødkogt æg, et spejlæg (fx til oven på en mad) eller du kan lave en super nem omgang røræg eller omelet.

Røræg

 • 2 æg (per person)
 • et skvæt mælk eller fløde
 • olie eller smør til at stege i
 • salt og peber
 • tilbehør: purløg, forårsløg, bacon, chorizo, peberfrugt, tomat, svampe, revet ost

Pisk æg og mælk sammen med en gavmild omgang salt og peber. Skær evt. tilbehør i tern og steg det (ikke hvis det er ost eller urter). Skru ned til svag varme og tilsæt æggemassen. Lad det tilberede under konstant omrøring og tag det af varmen, når det er lige ved at være færdig. Eftervarmen vil gøre, at æggene sætter sig helt. Tilsæt fx urter og revet ost.

 

Omelet med parmaskinke, hytteost og rød peberfrugt

 • 3 æg (til 2 personer)
 • salt og peber
 • 2-3 skiver parmaskinke
 • 4 spsk hytteost
 • ½ rød peberfrugt

Skær peberfrugten i tern. Steg parmaskinken sprød på panden eller bag den i ovnen. Pisk æggene sammen med en gavmild omgang salt og peber. Kom smør eller olie på panden og sæt blusset på middel varme. Hæld halvdelen af æggemassen på panden. Når massen begynder at sætte sig (men stadig er en anelse flydende), fordeler du halvdelen af parmaskinken, peberfrugt og hytteost på den ene halvdel og flipper den anden halvdel over, så du har en halvcirkel. Lad den stege færdig og server. Gentag processen med den anden omelet.

 

Æg og bacon i muffinform

 • 1 æg (per person)
 • 1 skive bacon

Læg en skive bacon langs kanten i en muffinform og slå et æg ud i midten. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 10 min. til æggehviden har sat sig. Hold øje med dem undervejs. Blommen må stadig gerne være lidt flydende.

 

Nemme brunchretter

Hvis du lige har graden mere af overskud, kan du også vælge at lave nogle enkle og super nemme brunchretter, som lige hæver niveauet en anelse. Her kan du godt imponere med relativt få midler 😉

Græsk yoghurt med ahornsirup og müsli

 • græsk yoghurt (eller anden yoghurt)
 • ahornsirup (du kan også bruge honning eller syltetøj)
 • müsli
 • evt. friske bær

Hæld græsk yoghurt i et glas eller en skål og top det med lidt ahornsirup og din favorit müsli. Top også gerne med friske bær for at gøre det ekstra lækkert.

 

Nem smoothie bowl

 • 3 dl frosne bær (til 2 personer)
 • 1 dl mælkeprodukt (mælk, plantemælk, yoghurt eller andet)
 • 1 tsk vaniljesukker (kan udelades)
 • toppings: friske bær, frisk frugt, kokosflager, chiafrø, hakkede nødder, kerner, müsli, tørrede bær, kakaonibs, hakket chokolade

Lav smoothien ved at blende de frosne bær med mælkeprodukt og vaniljesukker. Hæld det op i en skål eller i et glas og pynt med lækre toppings. Det er kun fantasien, der sætter grænser!

Se min opskrift på mango smoothie bowl med kiwi og kokos her

 

Lakseruller

 • 1 tortilla (hvede eller fuldkorn)
 • flødeost
 • 1-2 håndfulde frisk spinat
 • 2 skiver røget laks

Smør et tyndt lag flødeost ud over tortillaen. Fordel de to skiver røget laks på den ene halvdel og top med frisk spinat. Rul tortillaen sammen om fyldet (start i enden med laksen) og skær ‘pølsen’ i mundrette skiver. Stik evt. en tandstik i hver rulle.

 

Vafler med ahornsirup, creme fraiche og hindbær

Du kender måske allerede de færdige belgiske vafler, som man kan købe i supermarkedet? De er faktisk ret gode i en snæver vending. Især hvis du topper dem med lækre sager. Jeg har lavet en mega nem udgave med creme fraiche rørt med ahornsirup og lidt citronsaft – og så toppet med friske hindbær.

Se opskriften her

 

Gedeostebrød

 • ciabattabrød
 • akacie honning
 • gedeost

Skær ciabattabrød og gedeost i skiver og fordel 1-2 skiver gedeost på hver skive brød. Hæld lidt honning over hvert brød og bag dem i ovnen ved 200 grader i 5-10 min til osten begynder at smelte og blive gylden.

 

Lækkert tilbehør

Udover at servere morgenbrød, pålæg, æg og små brunchretter, kan du også komme rigtig langt ved at servere noget lækkert tilbehør. Frisk frugt går altid rent ind – især hvis det er anrettet pænt! Server gerne melon eller ananas skåret i både, friske figner, en halv passionsfrugt eller lav små skåle med friske bær. Du kan også lave en frugtsalat med fx æbler, blommer og vindruer. En anden mulighed er grøntsagsstave af agurk, gulerod, peberfrugt eller andet, som du kan servere med pesto eller hummus (fra supermarkedet, selvfølgelig).

 

Drikkevarer

Supermarkedet har efterhånden et rigtig stort og godt udvalg af drikkevarer. Jeg er især glad for juice og smoothies fra mærket Innocent, som bare smager super lækkert! Du kan også købe dig til æblemost, iste, kakao eller færdig iskaffe – og så kommer man altså også langt med en hjemmelavet kop kaffe eller te.

 

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 skønne sensommer-salater