Den ultranemme brunch (brunchopskrifter på 4 niveauer)

Brunch der er til at overskue (brunchopskrifter på 4 niveauer)

Sidste søndag udgav jeg indlægget med tips, tricks og opskrifter til den ultranemme brunch (du kan læse indlægget her). Det handlede om den brunch, man laver, når det bare skal være så nemt som overhovedet muligt. Denne søndag skruer vi en anelse op for niveauet, men hvor alle stadig kan være med, og hvor det ikke kræver oceaner af tid i køkkenet eller koster blod, sved og tårer. Bare lækker brunch, der er til at overskue!

Nogle af opskrifterne kræver, at du forbereder lidt aftenen før (eller tidligere på ugen), mens andre er lige til at gå til søndag morgen. Du kan vælge at kaste dig ud i at lave flere forskellige retter eller holde dig til at lave en enkelt ret. Det er helt op til dig. Du kan også kombinere brunchen med nogle af de helt simple opskrifter fra sidste uge eller supplere med morgenbrød fra bageren 😉

Brunch, der er til at overskue

Æg

Det er svært at sige brunch uden også at sige æg. Der skal gerne være mindst en form for æg for, at man ikke føler sig lidt snydt. Synes jeg. Ofte kan man være tilbøjelig til at servere blødkogte æg eller røræg – især hvis det skal være lidt nemt. Men har du hørt om æg en cocotte? Det er, hvor du bager æg og tilbehør i små forme i ovnen. Det er super lækkert, super nemt og så ser det bare så fint ud med de små portionsanretninger!

Æg en cocotte med spinat og parmesan (se opskriften her)

Æg en cocotte med røget laks og asparges (se opskriften her)

 

Yoghurt, grød og toppings

Yoghurt og grød er ret ‘hyped’ for tiden – og med god grund. Der er et utal af muligheder i forskellige smage, teksturer og lækre toppings, der får retterne til at se ekstra indbydende ud. Det er altid en sikker vinder!

Dulce de leche (hjemmelavet karamel)

 • 1 dåse kondenseret mælk

Kom dåsen i en gryde og dæk den med vand. Lad vandet koge op og skru så ned for varmen, så det bare småkoger. Kom låg på gryden og lad det koge i 2 timer. Sluk for blusset og lad dåsen køle af i 1 time. Åben forsigtigt dåsen og rør godt rundt i karamellen til der ikke er flere klumper. Kom karamellen i et rent glas og stil den på køl. Du får en ret stor portion, som du kan bruge som topping til fx grød, skyr, pandekager, yoghurt eller chiagrød.

 

Hjemmelavet granola

 • 4 dl gryn, kerner, frø og/eller nødder
 • 1 stor spsk smør
 • 1 spsk honning (eller sirup)

Du kan lave hjemmelavet granola på to måder: på panden eller i ovnen. Hvis du laver det på panden, tilsætter du først smør og honning og lader det smelte. Herefter rister du gryn mm. i ca. 5 min., til det bliver gyldent. Lad det køle af på et stykke bagepapir. Hvis du bager det i ovnen, skal du først smelte smør og honning og derefter blande det sammen med resten. Bag det ved 160 grader i 20-30 minutter til det er gyldent. Rør rundt undervejs.

Du kan vælge at lave en helt simpel granola ved kun at bruge havregryn, eller du kan blande forskellige kerner, frø og nødder i. Det er kun fantasien, der sætter grænser! Jeg er specielt glad for at bruge mandler og kokosflager. Du kan også tilføje vanilje eller kanel for at spice smagen lidt op, eller du kan forkæle dig selv og tilføje tørrede (eller frysetørrede) bær eller lidt hakket chokolade efter, at granolaen er blevet bagt.

 

Græsk yoghurt med mangopuré og kokosgranola

Mangopuré er simpelthen noget af det lækreste af toppe sin yoghurt med. Det smager SÅ godt, og så er det oven i købet helt vildt nemt at lave. Det smager næsten helt eksotisk at servere yoghurt med mangopuré og kokosgranola – især hvis man drømmer sig lidt væk til varmere himmelstrøg!

Se opskriften her

 

Chiagrød (til 1-2 personer)

 • 3 spsk chiafrø
 • 2 dl mælk, plantemælk eller kokosmælk
 • evt. lidt vaniljepulver eller vaniljesukker
 • toppings: frisk frugt, bær, nødder, granola, frugt/bærkompot, syltetøj, kokosflager, hakket chokolade

Bland chiafrø med mælk rør det godt rundt. Lad det stå på køkkenbordet i 15 min. og rør godt rundt igen. Sæt det i køleskabet natten over. Server den kolde grød med lækre toppings!

 

Bagt havregrød muffins med banan

Lækre og svampede morgenmadsmuffins lavet på banan, havregryn, mandler, æg og mælk og sødet med lidt ahornsirup, vanilje og kanel. De er tilmed ret sunde, hvis det kunne friste 😉

Se opskriften her

 

Brunchretter

Grilled cheese sandwich (til 2 personer)

 • 4 skiver brød (sødmælksbrød, surdejsbrød, toast eller andet)
 • 4 tsk pesto
 • 1 kugle mozzarella (feta eller anden ost kan også bruges)
 • smør eller becel

Smør brødet med pesto. Skær mozzarellaen i skiver og fordel det på to af brødene. Klap brødene sammen, så du får to sandwiches. Steg hver sandwich i smør på panden til brødet bliver gyldent og sprødt.

 

Morgenmadstærte/morgenmadspizza med æg og bacon

Æg og bacon er klassikere på brunchbordet, men alt behøver jo ikke at være, som det plejer. Disse små morgenmadstærter (eller morgenmadspizza om man vil) er super simple, virkelig lækre og helt perfekte til tømmermænd! Bunden er af butterdej toppet med revet mozzarella, sprød bacon og spejlæg på toppen.

Se opskriften her

 

Minitærter med gedeost og karamelliserede rødløg

Det kan være rart med lidt adspredelse på brunchbordet, så det hele ikke går op i æg, yoghurt og croissanter. Jeg er stor fan af disse sprøde minitærter med bløde, karamelliserede rødløg og cremet gedeost.

Se opskriften her

 

Dessert og bagværk

Det er ren selvforkælelse, hvis der er lidt sødt at runde brunchen af med. Dette kunne enten være en yoghurt eller chiagrød med søde toppings (fx dulce de leche), et stykke wienerbrød fra bageren eller også kan du lave en af disse nemme desserter. Bananpandekagerne kan også sagtens udgøre et helt morgenmåltid i sig selv.

Bananpandekager (til 1 person)

 • 1 banan
 • 1 æg
 • 1 dl havregryn
 • evt. lidt vaniljesukker eller kanel
 • toppings: sirup, nødder, bær, kokosflager, syltetøj, chokolade

Mos bananen, pisk ægget og bland det hele sammen. Steg bananpandekagerne i smør eller andet fedtstof på panden i et par minutter på hver side til de er gyldne. Server pandekagerne med lækre toppings eller lige som de er.

 

Butterdejssnitter med flødeost og hindbær

De her små butterdejssnitter er virkelig fine som dessert til brunch. Sprød butterdej med sød flødeostecreme og friske hindbær. De kræver ikke den store forberedelse og skal blot bages i ovnen i et kvarter.

Se opskriften her

 

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den ultranemme brunch (brunchopskrifter på 4 niveauer)