Apple pie crumble - æblecrumble med kanel og brun farin

Anmeldelse af Parma & Pasta – og en snak om gode råvarer

Inviteret af Prosciutto di Parma

I sidste uge inviterede Prosciutto di Parma mig forbi Parma & Pasta i Lyngby. Parma & Pasta er nemlig en del af Prosciutto di Parmas specialistprogram, som anerkender kokke og restauranter, der har udmærket sig i håndteringen af verdens mest berømte skinke. Parmaskinken.

Hos Parma & Pasta i Lyngby sætter de en ære i at lave autentisk italiensk mad. Alt er lavet fra bunden af italienske kokke, og de anvender kun de bedste råvarer af høj kvalitet – såsom den friskskårne, 24 måneder gamle parmaskinke.

Italienske specialiteter

Vores første servering var charcuteri med et udvalg af de lækreste italienske skinker og pølser, burrata og gorgonzola. Hertil fik vi serveret torta fritta, som jeg aldrig har smagt før. Det er små friterede italienske brød fra Parma, og det smagte fantastisk! Vi så, hvordan parmaskinken blev skåret i helt fine skiver fra den store skinke lige inden servering. Det har en helt anden intens smag og en blødhed, som man bare ikke får i den parmaskinke, man køber i supermarkedet. Her snakker vi råvarer af højeste kvalitet, og det kan smages. Det var simpelthen så lækkert! Og så blev det bestemt ikke mindre autentisk af, at den sødeste kok guidede os gennem de forskellige elementer med tyk italiensk accent 😉

Herefter fik vi serveret pasta med pesto, som umiddelbart måske er en af de mest simple og almindelige retter nogensinde. Men den var alt andet end gennemsnitlig! Pastaen er lavet fra bunden og havde perfekt bid, pestoen var grov med intens smag af basilikum, og parmesanen er lagret i 36 måneder. Det er uden tvivl den bedste ‘pasta med pesto’, jeg nogensinde har fået serveret. Vi fik også serveret en pastaret med hjemmelavet pappardelle i gorgonzolasauce med parmaskinke. Saucen var SÅ cremet og fyldig, og det smagte bare skønt!

Food court og centermad?

Parma & Pasta ligger i food courten i Lyngby Storcenter. Og for at være helt ærlig, så er det altså ikke lige min drøm at spise i et center. Men der er ikke meget kantinestemning og plastikmøbler over food courten i Lyngby Storcenter – den er faktisk rigtig fint indrettet med hyggelige siddepladser placeret rundt om de åbne køkkener hos spisestederne. Lidt ala Torvehallerne. Det er ikke her, du sidder på timelange dates og kigger din udkårne dybt i øjnene, men det er helt perfekt til en hyggelig hverdagsmiddag. Og Parma & Pasta er altså en lille perle, hvor du får autentiske italienske specialiteter.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple pie crumble - æblecrumble med kanel og brun farin