Anmeldelse af P2 by Malbeck

Apple pie crumble – æblecrumble med kanel og brun farin

‘As American as apple pie’. Der er altså ikke meget, der slår et stykke lun apple pie med blød vaniljeis. Apple pie er en af mine absolutte favoritdesserter, og jeg elsker kombien af bløde æbler, kanel og mørdej. Det er bare lækkert!

Her har jeg lavet en lidt anderledes udgave af den klassiske apple pie. Nemlig en æblecrumble med smuldredej, der smager af apple pie og kan laves på ingen tid. I stedet for at vende æblerne med sukker og kanel har jeg brugt en hjemmelavet æblekompot (se opskriften her). Jeg laver gerne en stor portion og opbevarer den i køleskabet, så jeg nemt kan tage et par skefulde til min morgenmad – eller som her til min dessert. Du kan også sagtens bruge æbler med sukker og kanel i denne opskrift eller bruge en købt æblemos eller æblegrød, hvis det skal være ekstra nemt. Crumblen er lavet som en helt simpel smuldredej med kanel og brun farin, der knaser skønt og smager af karamel.

Server dem lune med en kugle vaniljeis på toppen. Men pas på! De mætter altså mere, end man tror 😉

Opskriften svarer til 4 personer

Apple pie crumble

Bland mel, brun farin og kanel godt sammen. Skær smørret i tern (smørret skal være koldt) og brug fingrene til at smuldre det sammen med de tørre ingredienser til dejen smuldrer. Fordel æblekompotten i fire ramekiner eller lignende. Fordel crumblen over æblekompotten og bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 25-30 min. Server dem lune med vaniljeis.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af P2 by Malbeck