Brunch yoghurt parfait med granola og blåbærsirup

5 skønne sensommer-salater

I min verden skal salater gerne være relativt nemme at gå til. Jeg elsker grøntsager og den variation, man kan skabe med ganske få råvarer og på relativt kort tid – især hvis det er en helt almindelig hverdag!

Samtidig synes jeg bare ikke, at rå eller kogte grøntsager i sig selv er særlig spændende. Der skal være noget, som gør salaten indbydende og velsmagende! Det kan være en lækker dressing, en knasende topping, en speciel tilberedningsmetode eller en bestemt sammensætning af råvarer. Ingen hårde, slatne eller vandede grøntsager og ingen kedelige salater.

Her har jeg samlet 5 bud på lækre salater, der er nemme at gå til – og som er alt andet end kedelige 😉

 

Bulgursalat med grillet agurk og citronvinaigrette

Frisk og fyldig bulgursalat med syrlig og krydret vinaigrette med citron, hvidløg og chili. Forårsløg og agurk er røget en tur på grillpanden, som giver en skøn smag! Passer godt til både kød, kylling og fisk.

Se opskriften her

 

Broccolisalat med den bedste dressing, tranebær og ristede græskarkerner

Broccolisalat er klart en af mine favoritter – især med denne lækre dressing på creme fraiche og balsamico. Hvis du rigtig vil forkæle dig selv eller dine gæster, kan du også tilføje bacon 😉

Se opskriften her

 

Marineret blomkålssalat med sojaristede mandler

Når du marinerer blomkål i olie og eddike, bliver blomkålen blødere i teksturen, men uden at miste sin saft og kraft. Tilsæt masser af friske urter og sojaristede mandler og/eller kerner, og du har en skøn hverdagssalat!

Se opskriften her

 

Græsk kartoffelsalat med feta og oliven

Er du blevet træt af den klassiske kartoffelsalat efter sommerens grillerier, eller har du måske bare lyst til at kaste dig ud i en ny version? Denne udgave er inspireret af det græske køkken med cremet feta, oliven, rødløg og basilikum – og så er den lavet på ovnbagte kartofler.

Se opskriften her

 

Frisk salat med cantaloup melon og ferskner

Nogle gange er det de mest simple ingredienser, der skal til for at lave et lækkert måltid. Denne salat indeholder ikke andet end melon, ferskner, rødløg – og så selvfølgelig salat. Dressingen består af olie og limesaft, så de søde frugter får lov til at spille hovedrollen.

Se opskriften her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brunch yoghurt parfait med granola og blåbærsirup