Spicy hokkaidosuppe med chili og ingefær

Yoghurt med æblekompot med ingefær og sprød nøddegranola

Skønne efterårsæbler er i sæson lige nu. Måske er du så heldig at have et æbletræ i baghaven? Eller også kan du i hvert fald nemt få fingrene i lækre, danske æbler i supermarkederne!

Det er super nemt at lave sin egen æblekompot. Eller æblegrød eller æblemos om man vil. I mine ører lyder æblegrød og æblemos bare som noget, man serverer for små børn med en plastikske. Ikke så delikat. Æblekompot lyder bedre 😉

Jeg laver min æblekompot med ingefær og vanilje, som giver en skøn krydret og sødlig smag. Jeg kan godt lide, at kompotten er frisk i smagen, og derfor bruger jeg heller ikke lige så meget sukker som mange andre opskrifter. Det gør også, at du kan spise æblekompotten med ekstra god samvittighed – både til morgenmad og dessert!

Her har jeg lavet en lækker morgenmad bestående af yoghurt med æblekompot og sprød nøddegranola med kanel. Æbler og ristede nødder smager bare super godt sammen, og det er en virkelig lækker måde at starte dagen på. Du kan også portionsanrette dem som en æbletrifili med skiftevis lag af yoghurt, æblekompot og granola. Det ser virkelig fint ud og gør sig rigtig godt på brunchbordet søndag morgen.

Yoghurt med æblekompot med ingefær og sprød nøddegranola

Nøddegranola 

 • 2 dl nødder (fx pekannødder, mandler og hasselnødder)
 • 4 dl havregryn
 • 2 spsk ahornsirup
 • 1 tsk kanel

Hvis du bruger hasselnødder eller andre nødder, hvor du ikke vil spise skallen, skal du starte med at afskalle nødderne. Jeg kan godt lide, at nødderne er hele, men ellers kan du også hakke dem groft. Bland nødder og havregryn sammen med ahornsirup og kanel og rør godt rundt. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir og bag det i ovnen ved 200 grader i 10-15 min. Hold øje med, at det ikke brænder på og rør rundt undervejs. Lad granolaen køle af og opbevar den i en lufttæt beholder på køkkenbordet.

 

Æblekompot med ingefær

 • 1 kg æbler (før du ordner dem)
 • 2,5 dl vand
 • 100 g sukker
 • 1 vaniljestang
 • 1-2 tsk revet ingefær (kan udelades)

Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i tern. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Skræl ingefær og riv det på et rivejern. Kom æbler, vand, sukker, ingefær, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde. Lad det koge op og skru herefter ned for varmen, så det bare simrer. Lad det koge i omkring 10 min. og rør godt rundt undervejs. Du kan lade det koge lidt kortere, hvis du gerne vil have lidt bid i æblerne, eller du kan lade det koge lidt længere, hvis du gerne vil have en blød æblekompot.

Server med yoghurt. Jeg bruger en helt almindelig neutral yoghurt, men du kan også sagtens bruge skyr eller græsk yoghurt, hvis du foretrækker det.

1 kommentar

 • Nicolai Mazur - Bloggers Delight

  Fedt indlæg!

  

Har du set vores konkurrence for Plus-bloggere? :)
Du kan vinde en lækker blogger-weekend! Du kan læse mere her: https://n6.typeform.com/to/n3rldo  Skøn dag, 

  Nicolai Mazur
  
Bloggers Delight

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spicy hokkaidosuppe med chili og ingefær