Granola cups med græsk yoghurt og frisk frugt

Hvis du er på Pinterest, er du højst sandsynligt faldet over de smukke granola cups fyldt med yoghurt og farverige bær eller frugt. De er SÅ flotte! Her har jeg prøvet at gøre dem kunsten efter, og jeg kan afsløre, at de smager lige så godt, som de ser ud 😉
Smagen af yoghurt, müsli og frugt er en kombi, man bare ikke går galt i byen med! Nyd dem en weekendmorgen eller server dem for gæster, som en del af brunchbordet. De tager kegler!
Jeg har bagt mine i små tærteforme med løs bund, som gør det nemt at få dem ud af formen uden, de går i stykker. Du kan også bage dem i muffinforme, men så tror jeg, at de er lidt sværere at have med at gøre. Prøv dig frem.
Opskriften svarer til 5 personer
Granola cups
- 4 dl havregryn
- 1 dl mandler (eller andre nødder)
- 1 tsk kanel
- ¼ tsk vaniljepulver (du kan også bruge vaniljesukker eller kornene fra en vaniljestang)
- lidt salt
- 60 g smør
- 3 spsk ahornsirup (du kan også bruge honning, men så skal du bruge lidt mindre)
- græsk yoghurt
- frisk frugt (jeg brugte kiwi, banan og brombær)
Hak mandlerne og bland dem sammen med havregryn, kanel, vanilje og salt. Smelt smørret og tilsæt smør og ahornsirup til müsliblandingen og rør rundt. Fordel müslien i 5 små tærteforme eller i 10 muffinforme og tryk dem godt op ad siderne. Bag dem i ovnen ved 170 grader i 25 min. Lad dem køle af og tag dem forsigtigt ud af formen. Kom et par skefulde græsk yoghurt i hver og pynt med frisk frugt.
Ingen kommentarer endnu