Frisk salat med cantaloup melon og ferskner

Brunch yoghurt parfait med granola og blåbærsirup

Det er søndag morgen, og du skal servere brunch for kæresten, veninden, familien – eller måske vil du bare gerne forkæle dig selv lidt oven på en lang uge. Det kan være, at du har disket op med det helt store morgenbord med hjemmebagte boller, æg og bacon – eller det kan være, at du bare gerne vil servere en lille morgenanretning på en bakke i sengen med en kop kaffe. Der skal hygges!

Ligegyldig hvad, er denne yoghurt parfait et rigtig godt bud. Du kan både servere den som en del af brunchbordet, som dessert efter brunch eller lige som den er. Alle elementerne kan forberedes på forhånd, så du bare skal anrette yoghurten om morgenen. Hvis det skal gå rigtig stærkt, kan du også udskifte enten granola eller blåbærsirup med en købeversion.

Den søde blåbærsirup smager skønt sammen med den syrlige yoghurt. Du kan bruge en helt almindelig yoghurt, græsk yoghurt, A38, skyr eller en anden slags alt efter, hvad du har lyst til, og hvad du har i køleskabet.

Jeg har her brugt ristede havregryn, som er den absolut letteste granola og kan laves på 5 min. ud af ingredienser, som du allerede har i skabet: havregryn, smør og honning. Det er også rigtig lækkert med en granola med nødder eller kerner.

Opskriften svarer til 4 personer

Yoghurt parfait med granola og blåbærsirup

  • Yoghurt naturel (eller fx græsk yoghurt)
  • 4 dl af din favorit granola, müsli eller ristede havregryn (opskrift herunder)
  • 2 dl blåbærsirup (find opskriften her – det svarer til lidt under en halv portion)
  • 1 bakke friske blåbær

 

Ristede havregryn

  • 1 stor spsk smør
  • 1 spsk akacie honning
  • 4 dl havregryn

Varm smør og honning op på en pande ved middel varme. Tilsæt havregryn og rist det på panden i ca. 5 min. til det bliver gyldent. Fordel havregrynene i et tyndt lag på et stykke bagepapir og lad det køle af. Opbevar i en lufttæt beholder.

Saml yoghurt parfaiten ved først at komme yoghurt i bunden af glassene. Herefter hælder du lidt blåbærsirup i hvert glas og topper med granola. Gentag dette, så du får to lag. Top med friske blåbær og server.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frisk salat med cantaloup melon og ferskner