Kanelsneglekage med flødeost glasur

Bedste restauranter i København pt. (part 3 – oktober 2019)

Vi har allerede haft part 1 (se her) og part 2 (se her) – og nu er vi simpelthen nået til… Trommevirvel… Tada… (du have nok gættet det) nr. 3!!!

Der er virkelig nogle gode på listen denne gang. Sensommeren og efteråret har budt på nogle vanvittigt lækre restaurantoplevelser, og selvom det har været tung research (hint hint), så gør jeg gerne arbejdet 😉

Vi kommer lidt rundt i verdenen med både australsk morgenmad, italiensk, sydamerikansk og thai. Ikke dårligt, hvis jeg selv skal sige det!

The Sixteen Twelve

Den relativt nyåbnede café på Jægersborggade har allerede fået en masse hype – og med god grund! De gør tingene lidt udover det sædvanlige. Maden er inspireret af Melbourne i Australien, og ingredienslisten tæller fx fermenteret kokosmælk, aktiverede mandler og æg tilberedt i gurkemeje. Deres french toast (lavet på hjemmelavet brioche med karamelliseret ananas, kokosyoghurt, bivoks og ristet kokosnød) er vanvittigt god. Uden tvivl en af de bedste, jeg har fået i København – i skarp konkurrence med Il Bucos. Det samme er deres Eggs Benedict med pulled pork med miso-æblecidereddike-hollandaisesauce (den sauce… omg!)

 

Llama

Cofocos sydamerikanske restaurant i indre by, som serverer virkelig god sydamerikansk mad – og de lækreste drinks! Restauranten er virkelig stor, og ved 23-tiden bliver stedet mere til en bar. Jeg kan kun anbefale at vælge tasting menuen, hvor du kommer godt rundt i menukortet, men du kan også gå a la carte. Vi fik blandt andet tacos, tostadas, to forskellige slags ceviche, oksekødsspyd og en masse andet. Lidt til den dyre side, men SÅ lækkert!

 

Bottega Barlie

Virkelig hyggeligt lille sted på Fredericiagade i indre by, der har åbent fra morgen til aften. Kortet tæller alt fra drænet yoghurt, omelet og croissanter til morgen, virkelig god toast og avocadomadder på brød fra Andersen & Maillard til frokost og til charcuterie, burrata, albondigas og patatas bravas til aften. Derudover er Bottega Barlie lige så meget en vinbar, som det er en restaurant. Og som bonus er der så smukt indrettet – kæmpe anbefaling!

 

Lolly

Nok den bedste thaimad, jeg har fået uden for Thailand. Særligt deres panang karry med oksekød er STÆRKT vanedannende. Jeg ved ikke, om stemningen og beliggenhed sådan rigtig er min stil – men jeg vil altid komme tilbage for maden any day!

 

Bevi Bevi

Italiensk restaurant lige på kanten af Istedgade og Oehlenschlægersgade. Det er et relativt småt og ret anonymt sted, så jeg har egentlig aldrig rigtig lagt mærke til det. Det var en fejl! Her kan du nemlig få 7 retter for 250 kr. Ja, 7!!!! Menuen varierer fra dag til dag, og serveringerne er egentlig meget simple og lidt beskedne, men maden er virkelig, virkelig, virkelig god. Her kan du virkelig snakke om kvalitet for pengene.

 

Il Buco

Hvis du læser med herinde, ved du måske, at jeg synes, at Il Bucos croissanter er Københavns bedste croissanter (Il Bucos og Junos). Il Bucos croissanter bliver serveret mange steder i København – blandt andet hos Prolog, Taxa, Apollo og The Sixteen Twelve. Il Buco har også egen restaurant på Christianshavn, og de kan simpelthen bare et eller andet med bagværk! Nu kommer jeg med et nyt vildt statement: det er måske den bedste brunch i hele København. Det lader jeg bare lige stå 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelsneglekage med flødeost glasur