Sundt bananbrød uden sukker, mælk og smør

Den store guide til det bedste bagværk i København

Jeg ELSKER brød og bagværk! I alle former, farver og størrelser. Okay, overdrivelse fremmer forståelse. Men der er altså ikke meget, der slår en nybagt croissant søndag formiddag – særligt i kombination med en god kop kaffe. Det er et lille stykke lykke serveret lige der. Helt fint og halvmåneformet i tynde, luftige lag. Åh hvor er det skønt!

Det føles efterhånden som om, jeg har spist mig igennem det halve af København. Og særligt når det kommer til bagværk – ja, så er vi egentlig nok tættere på det hele af København. Jeg har fundet mine favoritter. Dér hvor det hele bare lige er ekstra godt 😉

 

 

Mirabelle

Mirabelle ligger lige i trekanten med BRUS og BÆST på Guldbergsgade i hjertet af Nørrebro. Jeg knuselsker deres mandelcroissanter. De er så vanvittigt gode! Croissanten har helt fine lag og virkelig god smag med det søde marcipanfyld i midten og de knasende mandler på toppen. Mirabelles bagværk er økologisk og friskbagt i bageriet. Du kan enten hente det i den lille luge udenfor eller sætte dig ind i den lille, hyggelige café. Mandelcroissanten koster godt nok 35 kr. Liiiidt pricy. Men den er ALLE pengene værd! Og så er den kæmpe – nok til et helt morgenmåltid.

 

Il Buco

Hvor får man den bedste croissant i København? Det må altså uden tvivl være på top 5 af livets store spørgsmål. Der er mange om buddet, men for mig, er der én croissant, der slår dem alle, når vi snakker en helt plain croissant. Nemlig Il Bucos. Det er en tung sag med masser af smør, masser af smag, og fine, sprøde og luftige lag (haha nej, rimet var ikke meningen). Heldigvis er Il Buco croissantleverandør til en del caféer i København: Prolog, La Banchina, Glyptoteket, Apollo, Kafeteria SMK, Taxa, Auto og Pixie to name a few. Så du behøver ikke nødvendigvis at vende snuden mod Amager for at få byens bedste croissant.

 

 

The Corner 108

The Corner er et nyt bekendtskab for mig. Det var faktisk først sidste weekend, at jeg var forbi til min debut. Men hold nu op en debut! Jeg skulle da være kommet forbi meget før. Deres surdejsbolle med ost og (oh yes!) pisket fløde er ultimativt den bedste bolle med smør og ost, jeg har spist. Det er næsten helt åndssvagt, hvordan noget så simpelt, kan smage SÅ godt. Det er svært at begrænse sig, så vi skulle selvfølgelig også lige have én af hver af deres andet bagværk. Croissant med solbærglace, croissant med mandel, croissant med kaffeglace og croissant med kaffeglace. Mega lækkert.

 

Hart Bageri

Hart Bageri på Gammel Kongevej oplevede ret meget hype omkring deres åbning. Og med god grund. Det er virkelig et godt bageri. Richard Hart, manden bag, er tidligere chefbager på berømte Tartine Bakery i San Fransisco, og noma har også en finger med i spillet hos Hart Bageri. Så der er tunge kræfter bag. De har en lækker croissant – lige liiiiidt mere smør, og så ville den være helt perfekt. Jeg har stadig til gode at prøve deres mandelcroissant, som jeg har høje forventninger til. Hart Bageri laver en genistreg af noget så old school som et pølsehorn. Nemlig i en croissantversion. What, findes det? Jep, det gør det – og det er møglækkert!

 

 

Andersen & Maillard

Virkelig god kaffe og lækkert bagværk. Match made in heaven! Andersen & Maillard bager en del forskelligt – men som altid er mit hjerte gået croissantvejen. Deres plain croissant er god, men mangler lidt smør og fylde i smagen. Derfor er det ikke den vej, du skal gå, hvis du spørger mig. Du skal derimod kaste dig over deres chokoladecroissant, som er MEGA god. Fyldet er en slags chokolade/smør-blanding, lidt nutellaagtig og så alligevel ikke rigtig. Jeg har faktisk lidt svært ved at beskrive det. Et lille stykke af himlen, der bare smelter i munden. Omg… Deres croissant med kanelglace er også vildt lækker. Krydret og sød glace, der smager skønt sammen med croissanten. På Instagram har jeg længe luret på deres halve croissant fyldt med kaffe-soft ice, og den er jeg 100% nødt til at prøve til sommer.

 

Meyers Bageri

Meyers er en gammel kending, der har eksisteret i hvad, der føles som 100 år. Ikke desto mindre elsker jeg deres kanelsnurrer! Blødt bagværk med skønt kanelfyld. Hvis du hører til den minimale gruppe af mennesker, der endnu ikke har smagt kanelsnurren, så skylder du virkelig dig selv det. Niveauet af bagværk hos Meyers er generelt ret højt. Det er ikke et gourmetbageri, som mange af de andre, men det er godt, solidt brød. Jeg er også stor fan af deres ølandshvedebrød og deres müsliboller. Meyers er faktisk altid min go to, hvis jeg skal have morgenbrød med på arbejdet.

 

 

Juno the Bakery

Juno er en favorit hos mange. Der er altid kø ude foran det lille bageri, og det vidner lidt om, hvor populært stedet er. De har en helt fantastisk tilgang til bagværk, og deres croissant er sublim. For mig kommer den ind på verdens største andenplads (lige efter Il Buco). Juno er i den grad også blevet berømte for deres kardemommesnurrer og senest ‘Semla‘ fastelavnsbollen med flødeskum. Folkene bag Juno har netop åbnet caféen At the Counter rundt om hjørnet fra bageriet. Her kan du nyde det skønne bagværk fra Juno samt flere morgenmadsretter og god kaffe. Anbefalingen er hermed givet videre.

 

Lagkagehuset

Lagkagehuset fortjener også en lille mention i denne guide. Deres overall niveau er bare godt, og så er det nemt tilgængeligt, fordi de ligger så mange steder i byen. Deres Christianshavnertærte er klart en af mine favoritter. Crunchy nøddebund og helt blød bærmousse, som simpelthen bare er den perfekte kombi. Deres rabarberhorn er også virkelig gode. Også deres sandwiches for den sags skyld, selvom det måske ikke kan kategoriseres som helt klassisk bagværk 😉

 

Top 3 over bagværk i København

For lige at runde af vil jeg her dele mine tre ultimative favoritter, når det kommer til bagværk i København.

  1. Mandelcroissant fra Mirabelle. Jeg drømmer jævnligt om den. Den er to die for.
  2. Plain croissant fra Il Buco. Så smørfyldt, men stadig luftig i lagene og sprød i krummen.
  3. Chokoladecroissant fra Andersen & Maillard. Det chokoladefyld er så syndigt.

 

Er der nogle, jeg har glemt? Eller nogle, jeg mangler at prøve? 😀

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundt bananbrød uden sukker, mælk og smør