Guide: De bedste morgenmads- og brunch restauranter i København 2019

Kanelsneglekage med flødeost glasur

Jeg synes længe, at jeg har kæmpet med hjemmebagte kanelsnegle. Jeg elsker kanelsnegle, men jeg synes ofte, at den hjemmelavede version er lidt for bolledejsagtig. Hvis du selv har prøvet at bage kanelsnegle, så ved du måske, hvad jeg mener.

MEN… Nu har jeg altså knækket koden!!! Og der er 3 ting, der gjorde udfaldet.

 

Gode råd til at bage de lækreste kanelsnegle

 • Brug mindre smør. Ja, det lyder helt tosset, I know! Jeg har taget udgangspunkt i brunsvigerdej, som jeg synes er en meget mere vellykket kanelsnegleopskrift – og den er altså med mindre smør, men bliver mere snasket. Jeg forstår ikke helt logikken bag, men det virker.
 • Bag kanelsneglene som en kanelsneglekage. Så kommer der mindre overflade, og dejen bliver derfor luftigere, og den bliver ikke tør.
 • Rør dejen på røremaskine. Gluten bliver bedre aktiveret, og dejen bliver mere smidig og elastisk – og altså ikke ligeså bastant. Du kan selvfølgelig også ælte den i hånden, men det kræver muller og tålmodighed 😉

Derudover har jeg toppet min kanelsneglekage med flødeost-glasur, og OMG det er lækkert!!! Det er en blanding mellem almindelig glasur og den traditionelle flødeost-topping, som du kender fra gulerodskage. Den er mere cremet, mindre sød og smager guddommeligt sammen med kanelsnegle.

Kanelsneglekage med flødeostglasur

 • 1 dl sødmælk
 • 25 g gær
 • 1 æg
 • 20 g sukker
 • ½ tsk salt
 • 285 g mel (start med 250 g)
 • 60 g koldt smør i tern

Rør gæren ud i mælken. Du kan godt lune mælken lidt, men jeg rør faktisk bare gæren ud i kold mælk. Tilsæt æg, sukker, salt og 250 g mel. Rør det sammen på røremaskinen ved lav hastighed i ca. 8 min. Tilsæt smørret og rør dejen i yderligere ca. 8 min til dejen er blank og smidig. Tilsæt her lidt ekstra mel undervejs indtil dejen lige akkurat slipper skålen. Jo mindre mel, jo bedre dej, men den skal stadig være til at arbejde med.

Lad dejen hæve tildækket i en time på køkkenbordet eller lad den hæve i køleskabet natten over.

Remonce

 • 150 g blødt smør
 • 150 g brun farin
 • 2 tsk kanel

Rør remoncen sammen. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 20 x 40 cm og fordel remoncen. Rul dejen sammen på den korte led og skær den i 10-14 stykker alt efter størrelse på din form. Fordel sneglene i formen med lidt plads imellem, da de hæver yderligere op. Jeg har kun plads til 8 kanelsnegle i min springform, så jeg kommer de resterende snegle i muffinforme. Læg et viskestykke over dejen og lad sneglene efterhæve i 30 min.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Bag kanelsneglene i 20-25 min og hold øje undervejs.

Flødeostglasur

 • 3 spsk flormelis
 • lidt varmt vand
 • 3 spsk flødeost
 • 2 tsk mælk

Lad kagen køle lidt af inden du begynder på glasuren. Varm lidt vand i mikroovnen og rør flormelis sammen med et par teskefulde til det bliver til glasur. Rør flødeost og mælk sammen og rør det derefter sammen med glasuren. Hæld flødeostglasuren i en frysepose og klip et lille hul i hjørnet, så du kan sprøjte glasuren ud over kanelsneglekagen. Pynt evt. med hakkede pistacienødder – eller fx valnødder, pekannødder eller hasselnødder.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide: De bedste morgenmads- og brunch restauranter i København 2019