Marokkansk gulerodssalat med granatæble, pistacienødder og yoghurtdressing

Guide til Paris – de bedste restauranter og seværdigheder

Paris er en af mine absolutte yndlingsbyer! Jeg elsker de smalle gader med den fineste arkitektur. Jeg elsker fransk mad på parisiske restauranter. Jeg elsker stemningen og forkærligheden for mode. Jeg elsker alle de hyggelige caféer, hvor folk slapper af med en kop kaffe eller en drink. Åh Paris ♥

Jeg har besøgt Paris en del gange efterhånden. Sidst var over nytår 2018/2019, hvor jeg med min veninde under armen forlod kolde Danmark til fordel for Paris. God beslutning! Her fandt jeg igen nye franske favoritter – både restauranter, seværdigheder og bydele. Så hvad skal man se i Paris? Hvor skal man spise i Paris? Her kommer mine bud 😉

 

Restauranter i Paris

I Paris er der virkelig stor rift om bordene på de populære restauranter. Tjek derfor gerne, om du kan booke bord på restauranten hjemmefra – eller kom i god tid, så du undgår endeløse køer.

Rose Bakery

Den fineste lille café på Rue des Martyrs med god kaffe, skøn morgenmad og et virkelig fint udvalg af hjemmelavet bagværk. Den hjemmelavede granola med rabarberkompot var klart en favorit.

 

L’Avenue

Kom her for oplevelsens skyld. Alt er ekstravagant, og det er her, de rige hænger ud med alle deres designertasker og dyre vaner. Bordet ved siden af os snakkede omkring skatteudfordringer, når man tjener over 10 millioner. Så er stemningen ligesom sat. Haha. Restauranten er mega flot, og maden er lækker – men også til den pebrede side!

 

Pink Mamma

Måske en af de mest hypede restauranter i Paris lige nu. Og med vanvittigt god grund! Maden er sindssygt lækker, restauranten er gudesmuk og priserne er rørerende billige. Køkkenet er italiensk med lækker charcuteri (skåret i restauranten), forskellige oste, pizza, pasta, tiramisu – og alt får mundvandet til at løbe. Kom i GOD tid (minimum en halv time før restauranten åbner) eller meget sent. Køen snor sig hele vejen ned ad gaden, og det er kun de første ca. 200 gæster, der bliver lukket ind. Ja, så populær er Pink Mamma og nej, du vil ikke fortryde det!

 

Les Saisons

Her spiste vi nytårsaften. Og helt ærligt, så vidste vi ikke rigtig, hvad vi skulle forvente. Vi synes generelt, at priserne for en nytårsmenu var ret høje, så vi slog hurtigt til, da vi fandt en menu til 100€. Det viste sig at være verdens største kup. Vi fik den lækreste syv retters menu, der bl.a. bød på frisk jomfruhummer og foie gras. Derudover var betjeningen helt sublim. Min varmeste anbefaling!

 

la buvette paris

Buvette

Moderne fransk bistrokøkken med parisisk charme. La Buvette er en restaurant lige efter mit hjerte, hvor du kan få moderne udgaver af de klassiske franske retter. Vi spiste her til morgen, og fik en voldsomt god brunch. Restauranten lå faktisk lige ved siden af vores hotel, og hver gang vi gik forbi, var der stuvende fuldt. Så kom i god tid!

 

Du Pain et Des Idées

Efter sigende den bedste croissant i Paris. Jeg havde glædet mig SÅ meget til at smage den, men bageriet var lukket pga. helligdage. Derfor har jeg den stadig til gode – men tippet er hermed givet videre 😉

 

Seværdigheder i Paris

Ingen Paris uden de store seværdigheder. Sådan er det bare. Paris er virkelig seværdighedernes by, og jeg har samlet mine favoritter her – kendte som ukendte.

Sacre Coeur – den hvide kirke på toppen af Montmartre. Kirken er lige så smuk uden på, som den er inden i. Turen op ad bakken er lang, men den er hvert et trappetrin værd. Udsigten over Paris er fantastisk fra toppen!

Le Mur des Je t’aime – kærlighedsmuren på Place de Abbesses, hvor kunstnerne Baron og Kito har skrevet ‘Jeg elsker dig’ 311 gange på 250 forskellige sprog.

Musée Yves Saint Laurent – museum dedikeret til Yves Saint Laurent. Oplev YSL gennem tiden, og hvordan designeren har været med til at gøre modeindustrien til det, den er i dag. Virkelig fint og æstetisk museum.

Trocadero gardens (og Eiffeltårnet på ny) – omme bag Eiffeltårnet ligger en plads ved navn Trocadero, hvor du først og fremmest kan få det helt perfekte billede foran Eiffeltårnet. Følg Trocadero gardens hele vejen ned til Eiffeltårnet – en virkelig fin lille tur.

Louvre – ingen over og ingen ved siden af. Verdens største kunstmuseum. Louvre er og bliver det mest storslåede museum nogensinde. Pyramiderne af glas, paladset, Mona Lisa, Venus de Milo, Nike fra Samothrake og jeg kunne blive ved.

Musée d’Orsay – museet i den gamle jernbanestation lige ved Seinen. Stor og flot kollektion af fransk kunst især fra impressionismen. Stor samling af Monet. Virkelig smukt.

Katakomberne – en anderledes oplevelse i Paris. Gå på opdagelse i det omfattende system af underjordiske gange under Paris’ gader. I krypterne er der opbevaret kranier og knogler fra den gamle kirkegård. Og selvom det er en anelse morbidt, er det altså også virkelig fascinerende.

Notre Dame – åh den ikoniske kirke kan jo ikke andet end at varme mit lille Disney-hjerte. Kirken er storslået og utrolig smuk. Køen er altid lang, men det går forholdsvis hurtigt – og det er det værd.

 

Shopping i Paris

Rue de Rivoli – high street gaden med alle de kendte og elskede favoritter.

Champs Élysées – luksus og high street side om side. Og så er gaden, der fører fra Place de la Concorde og op til Triumfbuen, altså bare noget helt særligt i sig selv.

Les Halles – et shoppingcenter som du aldrig har set det før. Centeret er virkelig arkitektonisk og nærmest futuristisk i sit udtryk med rulletrapperne, der kører dybt ned under gadeplan, hvor det enorme center folder sig ud og fordeler sig over mange (og lange) etager.

 

Områder i Paris

Montmartre (18 arr.) – mit yndlingsområde i Paris. Her er simpelthen så fint og alsidigt. Delen omkring Sacre Coeur er smuk omend meget turistet. Det øvrige Montmartre er mere stille og charmerende. Området byder ligeledes på mange lokale butikker, og man får følelsen af det ‘ægte’ Paris.

Opera (9 arr.) – området er nærmest delt i to: det pæne og det hårde. I det pæne område finder du, som navnet antyder, den smukke opera. I den andel del finder du hele det gamle område op til Moulin Rouge. Her er masser af muligheder for shopping og restauranter bl.a. på Rue des Martyrs.

Île de la Cité – øen i midten af Paris, hvor du finder Notre Dame. Og faktisk er det på denne ø, at Paris blev grundlagt. Oplev de snævre gader og storslåede bygningsværker.

Le Marais – det hippe og trendy Paris med masser af smuk arkitektur, fede butikker og hyggelige restauranter. Området bærer meget præg af Middelalderen og er samtidig centrum for LGBT-kulturen i Paris. Et område med kant, der helt klart skal opleves.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marokkansk gulerodssalat med granatæble, pistacienødder og yoghurtdressing