Bearnaisedip

Guide til Berlin // Seværdigheder

Berlin er intet mindre end fantastisk! Måske læste du med, da jeg anbefalede restauranter i Berlin? (Hvis ikke kan du finde min guide her). Udover at spise på en masse lækre restauranter var vi selvfølgelig også ude at opleve byen. Berlin har en masse at byde på, når det kommer til seværdigheder, men det er også en by, jeg bare elsker at slentre rundt i og suge alle indtrykkene til mig. Byen har simpelthen så meget sjæl!

Min kæreste har ikke været i Berlin før, så derfor så vi flere af de klassiske seværdigheder. Dog gjorde det mig bestemt ikke noget – for de var mindst lige så smukke, som jeg huskede dem 😉

berlinerdom2

Berliner Dom – Berlins domkirke er utroligt smuk både indvendig og udvendig. Det er både muligt at komme ned i krypten og op i tårnet, hvor du kan nyde udsigten over Berlin. Der er mange trapper op, men det er det hele værd 😉

brandenburgertor1

Brandenburger Tor & Unter den Linden – Fra Berliner Dom kan du fortsætte op ad Unter den Linden, som er den mest berømte boulevard i Berlin. For enden finder du Brandenburger Tor, som er den sidste bevarede byport i Berlin – og måske den mest kendte seværdighed.

alexanderplatz1

Alexanderplatz & TV-tårnet – Alexanderplatz er en central plads i Berlin, og her er altid fuld af liv. Her finder du Verdensuret og selvfølgelig TV-tårnet, som præger Berlins skyline. Tårnet er virkelig populært, så forbered dig på lidt ventetid, hvis du vil opleve udsigten – eller bestil billetter hjemmefra. På Alexanderplatz er der ligeledes en del shoppingmuligheder, og det er blandt andet her Primark ligger.

Topographie des Terrors – I bygningerne, hvor der i dag ligger et museum, havde SS og Gestapo deres hovedkvarter under krigen. Udstillingen omkring naziregimets hærgen er virkelig fascinerende, men også utrolig dyster. Personligt synes jeg, det er en af de bedste, da den følger den destruktive udvikling. Udstillingen er tilmed gratis.

eastsidegallery1

East Side Gallery – Kunstnere fra hele verden har fået lov til at udsmykke dette bevarede stykke af Berlinmuren. East side gallery er verdens længste open-air galleri med sine 1,3 km. En virkelig fed blanding af kultur og historie!

olympia1

Olympiastadion – Dette stadion blev bygget af naziregimet til sommerolympiaden i 1936. De olympiske lege blev brugt som et led til propaganda under krigen. Det var egentlig for min kæreste skyld, at vi tog ud til stadionet, men det viste sig at være en super spændende og ikke mindst storslået oplevelse. Og så er der mulighed for at optjene lidt kæreste-point 😉

holocaustmemorial1

Holocaust Memorial – Ingen Berlin uden holocaust memorial. Dette er et af de få steder, som virkelig kan få et væld af følelser frem i mig – og hvor jeg samtidig føler mig helt tom. Det er svært at forklare, hvis man ikke har oplevet det. De mange betonblokke er til minde om de jøder, der blev dræbt under holocaust.

Potsdamer Platz – Pladsen er vel lidt blevet et symbol på det moderne Berlin. Her finder du det berømte Sony Center, panoramapunktet, filmmuseet og Boulevard of the Stars – men det er tyske stjerner, så du skal ikke forvente at kende mange af dem 😉

reichtag1

Reichstag – Reichstag er Tysklands parlamentsbygning. Reichstag er formenlig mest kendt for den ikoniske glaskuppel, som vi desværre ikke havde mulighed for at besøge, da den var under restaurering. Du kan ligeledes komme på guidet tur rundt i bygningen. Husk at registrere dig hjemmefra.

Tiergarten – Den store park i midten af Berlin. Parken er lidt af et åndehul i den travle storby, og her kan du nyde tilværelsen og opleve de mange gademusikanter og andre underholdende indslag.

gedachtnis1

Kurfürstendamm og Gedächtniskirken – Kurfürstendamm er Berlins shoppingmekka med både de eksklusive og highstreet butikkerne samt stormagasinet KaDeWe. På gaden finder du også Kaiser Wilhelms Gedächtniskirche, hvor tårnet står til minde om krigens ødelæggelser.

Derudover må du ikke gå glip af en gåtur i de forskellige bydele. Jeg glæder mig allerede til at vende tilbage til Berlin og opleve meget mere af byen!

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bearnaisedip