Guide til Budapest // Restauranter

Guide til Budapest // Seværdigheder

I går kom jeg med min anbefaling til restauranter i Budapest (Guide til Budapest // Restauranter). I dag vil jeg komme med mit bud på, hvad man skal opleve i Budapest. Byen er fuld af seværdigheder, og selvom vi gjorde et ihærdigt forsøg, kom vi ikke igennem alt det, vi gerne vil se – men så har vi også en undskyldning for at vende tilbage til denne fantastiske by! 😉

Budapest er opdelt af Donau i bydelene Buda og Pest. På Pestsiden er byens centrum og liv med butikker og restauranter, mens Budasiden er mere præget af natur og historiske monumenter. Der er klart mest at opleve på Pestsiden, og jeg vil helt sikkert anbefale, at man bor her. Budasiden er dog absolut et besøg værd, og man kan sagtens få en hel dag til at gå her.

stephen

St. Stephen’s Basilika – Byens domkirke er utroligt smuk og helt klart et af Budapests must-sees. Det er muligt at komme op i kuplen og se den fantastiske udsigt over Budapest.

opera

Operaen – Den ungarske Statsopera ligger midt på high-end shoppinggaden Andrássy út. Det er muligt at få en rundvisning i operaen hver dag kl. 15 og 16. Utrolig majestætisk bygning!

dohany

Dohány Synagogen – Europas største synagoge. Det jødiske kvarter er en super cool bydel i Budapest fuld af interessante restauranter og vintage butikker. Gå en tur gennem bydelen og slå et smut forbi synagogen.

museum

Kunsthåndværkmuseet – Et lille og finurligt museum, hvor man kan se en samling af ungarsk og udenlandsk brugskunst. Selve museet er utrolig smukt både indvendigt og udvendigt.

foodhall

Central Market Hall – Det største marked i Budapest, hvor man kan købe alt fra grøntsager til krydderier.

bro

Kædebroen – Den ældste og mest berømte bro i Budapest, som forbinder de to bydele Buda og Pest. Gå en tur over broen efter mørkets frembrud og nyd udsigten over det oplyste Budapest. Det er noget så smukt!

fisker

Fiskerbastionen – Et udkigspunkt over Budapest. Selve bastionen er lige så smuk som udsigten!

matthias1

Matthiaskirken – Romersk-katolsk kirke på Borghøjen. Kirken er ret speciel med sit farverige udtryk, og hvis du har klaret turen op til Borghøjen, (well done btw. 😉 ) er Matthiaskirken helt klart et besøg værd.

castle

Buda Castle – Budaslottet er et af Budapests største og mest markante bygningsværker. Under monarkiet husede slottet Ungarns kongefamilie, og slotsområdet er i dag en del af Verdensarvslisten. Det er også her, at Det Ungarske Nationalgalleri og Budapests Historiske Museum ligger.

vaca

Shopping – Som tidligere nævnt er Andrássy út. stedet for luksusshopping med butikker som Burberry, Louis Vuitton og Gucci. Det jødiske kvarter er fuld af finurlige vintagebutikker, og på strøget Váci ut. finder du de klassiske high-street butikker som Zara, H&M og Mango. I mange af tøjkæderne er det muligt at spare lidt i forhold til danske priser 😉

parliament

Parlamentet – Efter min mening er parlamentet Budapests smukkeste, mest betagende og storslåede bygning. Parlamentet er med sine 268×123 m er bygningen verdens tredjestørste parlamentsbygning. En rundvisning i parlamentet varer 45 min. og koster 48 kr. Det er virkelig spændende og ikke mindst utrolig smukt at se indersiden af den fantastiske bygning.

shoes

Skoene på Donau – Mindesmærke til ære for de jødiske ofre under 2. verdenskrig. Monumentet symboliserer de sko, som jøderne måtte smide inden de blev skudt og kastet i floden.

Blandt de ting vi ikke nåede at opleve kan nævnes Citadella, Margit øen, Heltepladsen, Hospital in the Rocks og House of Terror, som alle står øverst på listen til min næste tur til Budapest 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til Budapest // Restauranter