Marokkansk gulerodssalat med granatæble, pistacienødder og yoghurtdressing

Virkelig lækker og virkelig nem gulerodssalat med inspiration fra Marokko. Gulerødderne er skåret helt tyndt på mandolinjern og lagt i isvand, så de bliver helt fine og sprøde. Salaten får knas fra de hakkede pistacienødder og sødme fra granatæblekernerne. Dressingen er syrlig og intens med smag af hvidløg, spidskommen og friske krydderurter. Helt simpelt – men når tingene passer så godt sammen, skal der ikke mere til!
Salaten kan laves på ingen tid og er helt perfekt til hverdag med et stegt kyllingebryst eller sammen med oksekød. Du kan også servere den for gæster i weekenden som tilbehør til fx en culottesteg.
Og så skal man ikke undervurdere, hvor smukke farverne er sammen. Det gør altså bare lige lidt ekstra 😉
Opskriften svarer til 4 personer
Marokkansk gulerodssalat
- 500 g gulerødder
- ½ granatæble
- 1 håndfuld pistacienødder
Start med at frigøre kernerne fra granatæblet (eller køb de allerede ordnede granatæblekerner). Vask og skræl gulerødderne og skær enderne af. Skær gulerødderne i helt tynde skiver på et mandolinjern eller med en skræller. Læg gulerødderne i isvand, så gulerødderne trækker sig sammen og bliver sprøde. Hak pistacienødderne (uden skal). Hæld vandet fra gulerødderne og dup dem tørre. Anret salaten med gulerødderne i bunden og drys granatæblekerner og pistacienødder over gulerødderne.
Yoghurtdressing
- 2 dl neutral yoghurt
- 1 fed hvidløg
- ½-1 spsk limesaft
- ½ tsk spidskommen
- lidt chiliflager
- 1 håndfuld friske krydderurter (persille og/eller mynte)
- salt og peber
Pres hvidløget og hak krydderurterne fint. Rør yoghurt, hvidløg, urter og spidskommen sammen og smag til med chili og limesaft og masser af salt og peber.
Ingen kommentarer endnu