Sprøde kyllingenuggets i panko

Guide til Hamborg // Restauranter & seværdigheder

Hamborg har virkelig overrasket mig positivt. Ikke at jeg havde lave forventninger, men jeg tror faktisk ikke, at jeg havde gjort mig de store forventninger. Hamborg er en ret stor by, som er inddelt i meget forskellige bydele. Der er kæmpe forskel på det fine område omkring kanalerne, det moderne HafenCity med storslået arkitektur, det mixede område St. Pauli med både berygtede Reeperbahn og den gamle Elbtunnel og det mere skæve og rå miljø i Karolinenviertel og Schanzen.

Hamborg har ikke en lang række af store seværdigheder, som du bare skal se. Man bør derimod bevæge sig ud i de forskellige områder og virkelig opleve byen. Der er små perler gemt i hele byen. Hamborg er fuld af små, hyggelige gadecaféer og -restauranter, hvor du kan sætte dig ned, drikke en kop kaffe eller en øl og suge alle indtrykkene til dig. Det er muligt at spise et måltid i ALLE prisklasser, og generelt er prisniveauet lidt lavere end København. Vi fik virkelig lækker mad, men jeg vil ikke kalde Hamborg for en kulinarisk hovedstad. Det er god mad, men det er ikke så innovativt på råvarer, smagssammensætninger og teknikker. Tyskerne er vist lidt mere til god gedigen mad, og portionerne er store 😉

 

Seværdigheder

Karolinenviertel og Schanze – Område i Hamborg, der nok bedst kan beskrives som en blanding mellem Nørrebro og Vesterbro. Skæv hipster-vibe. Området er fuld af små butikker, og jeg synes klart, at dette var det fedeste shoppingområde. Der er meget second hand, og vi fandt et ret stort loppemarked med de fineste ting! Området ændrer sig meget fra dag til nat, og om aftenen ville jeg ikke gå igennem alene.

Deichtorhallen, House of Photography – Deichtorhallen er et tredelt museum i store haller nede ved havnen. Vi besøgte House of Photography og så den fedeste udstilling med både fotografi og video omkring vores generation, som er defineret af penge og skønhed. Kæmpe anbefaling!

Reeperbahn – festgaden fuld af barer, klubber og stripklubber. Vi kørte igennem gaden ved højlys dag, og det er klart en anden oplevelse end om aftenen. Vi følte dog, at vi var blevet lidt for gamle til at opleve gaden full-on. Haha.

Alter Elbtunnel – Mange meter under vandet ligger der en gammel tunnel, som forbinder Hamborg med havnen på den anden side af Elben. Tunellen blev oprindeligt brugt af de mange arbejdende, der skulle fra byen og ud til industriområdet. Du bliver sænket ned i store industrielle elevatorer, og det er en ret fin oplevelse at gå det lille stykke gennem den gamle tunnel.

Planten un Blomen – Ret stor park i udkanten af Karolinenviertel. Parken er inddelt i forskellige temaer og indeholder både en japansk have, en rosenhave, en apotekerhave, en masse små søer, en scene og flere caféer. Virkelig fint. Særligt den japanske have er utrolig smuk.

HafenCity og Elbphilharmonie – HafenCity er et übermoderne område, som blev bygget ved havnen i 2008. Centralt for området er det smukke koncerthus Elbhilharmonie. Området er et af de største urbane projekter, og når det står færdigt i 2025 skulle det udvide Hamborg centrum med 40%. Ret vildt!

Secondella – luksus vintage butik. Hamborg er kendt som second hand-centrum, og Secondella er en af de største butikker i flere huse og etager med alt, hvad hjertet begærer af luksuriøs mode, sko og tasker. Butikken er en oplevelse i sig selv, og jeg kunne få timevis til at gå med at lede efter skjulte skatte.

 

Restauranter

Berta Emil Richard Schneider

Skøn restaurant i Karolinenviertel. De har kun åben til morgenmad i weekenden, men har åbent om aftenen tirs-lør. Menukortet er ret stort, og det er svært at vælge. Lækker mad og virkelig god french toast! Kaffen er fra maskine – fin, men ikke noget vildt. Det er maden, du kommer for.

 

Nord Coast Coffee Roastery

Mega populær kaffebar og restaurant. Køen starter lige fra de åbner, så sørg for at bestille bord – eller kom lige inden åbningstid, så du er forrest i køen. Meget instavenligt sted med avocadomadder, acai bowls, vafler og andet lækkert. Maden er virkelig god, og kaffen er helt fantastisk!

 

Mutterland

Kæde som ligger flere steder i Hamborg. Nogle er mere café-agtige, hvor andre er rene delikatesseforretninger. De laver noget virkelig godt bagværk. Særlig deres Franzbrötchen, som er Hamborgs svar på en kanelsnegl (og ikke franskbrød, hvilket vi undrede os lidt over), er mega lækker! De serverer både morgenmad og frokost, eller hvis du bare vil have et stykke kage og en kop kaffe. Deres drikkevarermenu er virkelig stor især med mange slags te og kakao

 

XeÔm

Asiatisk og særlig japansk og vietnamesisk er virkelig populært i Tyskland. XeÔm laver noget af det bedste – og så er det tilmed mega billigt. Sådan lidt street food og ægte asiatisk med plastikmøbler på gaden. Jeg bestilte en risnudelsalat med oksekød, og kødet er noget af det bedste, jeg har fået. Helt perfekt krydret!

 

Atelier F

Så fin café med den bedste placering lige ned til kanalen. Vi endte med at sidde her i flere timer og bare nyde solskinnet, drikke lækre drinks og snakke om alt og ingenting. Maden er meget klassisk cafémad, men smager skønt. Deres sweet potato fries er mega gode!

 

Otto’s Burger

Er hamburgeren opfundet i Hamborg eller i USA? Det er der åbenbart lidt forskellige takes på, og det er vist noget med, at amerikanerne var de første til at komme en steak i brød, mens hamborgenserne var de første til at lave bøffer af hakket kød. Måske lidt et sidespor, men pointen er, at burgere er ret stort i Hamborg. Det var vi selvfølgelig nødt til at prøve, og efter lidt Instagram research fandt vi frem til Otto’s Burger, som laver en seriøst god burger!

 

Bullerei

Jeg havde glæder mig så meget til at spise på Bullerei, da jeg havde læst virkelig meget godt om den hjemmefra. Chefkokken er lidt ala den tyske Jamie Oliver, og restauranten får konstant ros og anbefalinger. Indretningen i restauranten er sådan lidt småsyret på den gode måde. Der står en kæmpe lyserød enhjørning midt i restauranten, og det giver egentlig et meget godt billede på resten af indretningen. Når en steg skulle skæres ud ved bordet, blev den kørt ud på en indkøbsvogn med ringeklokke. You get the point! Umiddelbart er menuen ret klassisk steakhouse. Kødet var godt stegt, og det smagte godt, men vi kunne ikke lade være med at kigge lidt langt efter vores naboborde… De havde nemlig bestilt den hemmelige treretters, og det så drøn godt ud! Niveauet var en del højere, og det var langt mere fancy end vores bøf og fritter. Oh well! Restauranten er mega populær, så du skal sørge for at bestille bord i god tid.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprøde kyllingenuggets i panko