Den store guide til det bedste bagværk i København

Guide til Riga – restauranter og seværdigheder

Riga er en ret skøn by! Uden tvivl. Riga er dog også en ret spøjs by…

Størrelsesmæssigt bor der ca. lige så mange mennesker i Riga som i København, men Riga har slet ikke samme storby-vibe. Der er ikke særlig mange mennesker i gaderne, og centrum er ikke særlig stor – du kan nemt gå fra den ene ende til den anden.

Byen minder lidt i stemning om Budapest bare mindre. Byen vågner enormt sent, og i weekenden er folk ikke oppe før kl. 11 – restauranterne åbner heller ikke før, så man skal ikke være alt for morgenmadssulten alt for tidligt. Byen lukker også ned ret tidligt, og der er ikke mange mennesker ude efter kl. 22. Det kom lidt bag på os.

Generelt er der ikke så mange seværdigheder i Riga. Det er en hyggelig lille by, og særligt den gamle bydel er virkelig fin. Brostensbelagt med små gader, der snor sig gennem byen. Derfor skal du også sørge for at bo i den gamle bydel, da det er her, det sker. Riga har nogle virkelig skønne restauranter, og jeg tror, at turismen vil blomstre meget op inden længe. Vi havde 2 overnatninger i Riga, og det var faktisk rigeligt til at opleve hele byen.

Da vi besøgte Riga, ville vi gerne have været på kanalrundfart – opleve byen fra en lidt anden vinkel. Vi fandt så ud af, at bådene først begynder at sejle fra april. Vi var to dage for tidligt på den. TO DAGE. Hvad er chancen… Vi ville også gerne have været på KGB-museet, der lød ret fascinerende. Men det var under ombygning. Vi følte lidt, at skæbnen var imod os. Haha.

Riga har en lidt hård, men spændende historie. Letland har været besat i lange perioder af flere omgange, og det har langt fra været en dans på roser. Dog er de ikke så gode til at fortælle deres historie. Man skal selv opsøge den (fx gennem museer), hvis man er interesseret.

Ligesom i Budapest er der også rigtig gode spa-muligheder i Riga. Der ligger en del klinikker, og mange hoteller har egen spa-afdeling. Så Riga er en ret perfekt by, hvis du vil kombinere afslapning og velvære med lidt god mad, god stemning og gode drinks.

 

Det skal du vide

Taxa – Næsten alle taxaerne har forskellige priser, og der er ret stor forskel. Sørg altid for at aftale pris inden, og spørg efter den billigste taxa fx hvis du beder hotellet bestille en taxa, eller hvis du tager en taxa fra lufthavnen. En taxa fra lufthavnen til den gamle by koster € 15-20.

Sov længe – Byen vågner virkelig sent. I hvert fald i weekenden – jeg ved ikke, om det er anderledes i hverdagen. Restauranter og butikker åbner ikke før tidligst kl. 11.

Book bord – Sørg for at booke bord på de restauranter, du gerne vil spise på. De bliver fuldt bookede, og det er ikke sådan lige til at få bord, hvis du bare kommer fra gaden. Restauranterne har ikke online bookingsystemer. Du skal sende dem en mail for at booke. Lidt besværligt, men det er godt givet ud.

Priser – Mad og drikke er generelt ca. 50% af danske priser. Så der er heldigvis lidt at spare. Derfor er det også muligt at spise ret lækker og fin mad uden at skulle af med alt for meget. Det eneste der er underligt dyrt er vand. Spørg mig ikke hvorfor.

Shopping – Riga er ikke den store shoppingby. Her ligger ikke synderligt mange butikker, og de fleste er samlet i indendørs centre. Tilmed har centrene lidt de samme butikker, så det er ikke så spændende i længden. De har nogle enkelte gode butikker, så du kan godt shoppe lidt, men udvalget er bare begrænset.

 

Restauranter i Riga

Annas Dārzs

Ret hyggelig restaurant ved Daugava floden i Riga en lille gåtur fra den gamle by. Her spiste vi brunch, og de har noget af en overdådig buffet – der var så meget, at vi nok kun fik smagt på halvdelen. Crostini med laks og flødeost, nogle med serano og nogle med guacamole. Rødbedesalat med gedeost, hjemmelavet æggesalat, wraps, sliders, æg, pølser, croissanter. Vafler, kage, chokolademousse, cheesecake, creme brulee. Jeg tror aldrig, jeg har oplevet SÅ vild en buffet med SÅ mange valgmuligheder.

 

Handmade Kitchen

Virkelig nice morgenmadssted, der laver nogle seriøst gode pandekager! Omg… Du kan både få dem i salte og søde udgaver. Fx med laks og avocado eller som Eggs Benedict med bacon og hollandaise. I det søde hjørne kan du fx få dem med yoghurt og granola, med banan, is og karamel eller med kondenseret mælk og bær. Det er virkelig billigt (ca. 45 kr!!!), og portionerne er store. Det er snasket og syndigt godt!

 

Street Fries Kitchen

Helt low key sted i den gamle bydel, hvor du kan få fritter, burgere, pandekager eller vafler. Stedet er belgisk inspireret, og det er faktisk de samme ejere som Handmade Kitchen. Perfekt til en hurtig frokost eller snack, hvis du lige vil hvile benene lidt.

 

Riga Central Marked (Riga Food Court)

Rigas madmarked. Her er både boder, hvor du kan købe kød, grønt, krydderier osv., og så er der Riga Food Court, som er street food-delen med en masse små madboder. Lige som vi kender det herhjemme. Selve markedsdelen er ikke det store at råbe hurra for, men madboderne har et ret stort udvalg af fx japansk, burgere, hot wings, pandekager, hot dogs og meget andet. Riga Food Court er næsten lige åbnet, så alt er helt nyt og lækkert – og i noget bedre stand end de gamle markedshaller.

 

Herbārijs

Nok den absolut smukkeste café/restaurant i hele Riga. Herbārijs ligger i et lille drivhus på toppen af Galleria Riga og er indrettet med store grønne planter, imponerende lamper og de fineste klinker på gulvet. Fra restauranten har du udsigt over Rigas tage. Den smukke indretning betyder også, at der bliver taget massere af billeder. Både af restauranten alene og som setting for et lille photo shoot – og folk har absolut ikke noget problem med at stille sig op og give den fuld gas. Det var også lidt en oplevelse 😉 Herbārijs har både åbent om dagen og om aftenen til cocktails.

 

Kolonāde

Restauranten ligger lige ved Frihedsmonumentet og har et stort glasparti med udsigt ud til parken. Ret fint. De prøver dog nok at være en lidt finere restaurant, end de egentlig er. Da vi spurgte om et glas vin, kom der nemlig en somelier ned – måske lige i overkanten, når vi bare havde bestilt en pizza. Maden var god, men ikke prangende!

 

Dome Fish Restaurant

Virkelig god restaurant. Den ligger som en del af Dome Hotel, og om sommeren er det muligt at spise på tagterrassen. Som navnet antyder, er de ret gode til fisk. Vi kastede os ud i fem-retters menuen (€ 50 – turens dyreste måltid) som blandt andet bød på laksetatar, fiskemousse og ørred. Niveauet er tårnhøjt, og det var nogle vildt spændende, tekniske og virkelig velsmagende retter. Simpelthen så lækkert! Køkkenet er en blanding af lettisk og nordisk, da køkkenchefen er oplært på noma – det betød også, at der var rugbrød på menuen. Lidt sjovt at sidde i Riga og spise noget af det lækreste rugbrød 😉

 

Muusu

Restauranten ligger midt i den gamle bydel, og her fik vi noget af Rigas lækreste mad. Især forretterne var helt sindssygt gode. Jeg fik en ret med perfekt tilberedt blæksprutte med avocado, quinoa og en spicy mole sauce. Det smagte helt fantastisk. Højt niveau hele vejen igennem – og det hjalp da helt sikkert også, at vinen var rigtig god. Stor anbefaling!

 

Medus Gastrobars

Lige overfor Muusu ligger Medus. De serverer egentlig også mad, men det skal jeg ikke kunne fortælle dig om. Det er derimod også en virkelig hyggelig bar, der laver mega lækre drinks. Medus betyder honning på lettisk, og honning er en særlig ingrediens i mange af deres cocktails – men du kan også få de mere klassiske, hvis du er mere til det.

 

Seværdigheder i Riga

 • Riga Old Town
 • House of the Blackheads
 • St. Peters Kirken
 • Akmens Tilts broen
 • Besættelsesmuseet
 • KGB-museet
 • Frihedsmonumentet
 • Riga Central Market/Riga Food Court
 • Cosmos illusion museet
 • Kanalrundfart
 • Operahuset
 • Riga Domkirke

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den store guide til det bedste bagværk i København