Avanceret brunch med høje ambitioner (brunchopskrifter på 4 niveauer)

Ovnbagt hokkaido med panko, hasselnødder og timian

Noget af det bedste ved efteråret er, at det er sæson for græskar. Græskarsæsonen er ret kort og varer kun nogle få måneder, så det er bare med at få dem spist, mens de er her. De mest almindelige typer græskar er hokkaido og butternut squash, som du kan købe i de fleste supermarkeder.

Hokkaido har en sødlig smag, som forstærkes, når den bliver bagt i ovnen. Denne opskrift er lidt en luksusversion af ovnbagt hokkaido, hvor græskarbådene bliver paneret i pankorasp med ristede hasselnødder og timian. Det bliver til en slags hokkaidofritter med sprødt ydre og blødt indre. Og jeg kan godt lige love dig for, at det er lækkert! Især serveret sammen med aioli eller chilimayo. Du kan også lave en dip på fx yoghurt, hvis du ønsker en sundere version – eller blot servere dem lige som de er.

Server de lækre hokkaidofritter til et stykke kød (fx kylling) eller spis dem som en vegetarisk ret (fx med salat til). Jeg er også sikker på, at de vil gøre sig rigtig godt som tapasret!

Opskriften svarer til 4 personer

Ovnbagt hokkaido med panko, hasselnødder og timian

 • 1 dl hasselnødder
 • 1 dl panko rasp
 • 1 tsk tørret timian eller 3 kviste frisk timian
 • 1 tsk salt
 • ½ hokkaido græskar
 • 1 æg

Rist hasselnødderne på panden eller 5 min. i ovnen ved 200 grader. Gnub skallerne af med køkkenrulle. Hak hasselnødderne i en minihakker eller i hånden. Det skal være ret fint, men uden at det bliver til mel. Bland hasselnødderne med panko rasp, timian og salt.

Halvér græskarret og skrab kernerne ud. Skær græskarret i både og fjern evt. skrællen med en kartoffelskræller. Du får ca. 16 både/skiver ud af et halvt hokkaido græskar. Pisk ægget og vend først græskarbådene i æg og derefter i blandingen af panko og hasselnødder. Læg bådene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 30 min. ved 200 grader.

2 kommentarer

 • Passion4food_and_running

  Mums, hvor ser det lækkert ud. Laver løbende bagt græskar og fisk med pankorasp med mandelmel. Nu vil jeg prøve den omvendte version :)) bedste hilsner Lene
  @passion4food_and_running

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Food Salute

   Tak 🙂
   Jeg elsker at bruge pankorasp – det kan altså et eller andet! Håber du kan lide opskriften 😀
   Kh Christine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Avanceret brunch med høje ambitioner (brunchopskrifter på 4 niveauer)