5 lækre former for tilbehør til aftensmaden

Græskarlasagne med svampe, timian og kylling

Efter at havet lavet denne pastaret med græskarsauce (find opskriften her), som var en kæmpe succes, fik jeg lidt blod på tanden. Det fungerede simpelthen SÅ godt med den cremede græskarsauce til pastaen, at jeg tænkte, at græskarlasagne måtte blive et hit! Og det blev det også 😉

Kødsovsen består af en spicy græskarpure med masser af chili, hvidløg og ingefær samt hakket kylling. I stedet for bechamelsauce har jeg lavet en flødesauce med svampe og spinat, som gør lasagnen helt utrolig cremet. Du kan selv vælge, om du vil bruge den fuldfede piskefløde eller en mere fedtfattig madlavningsfløde. Lasagnen er jo fuld af grøntsager!

Og hvis du aldrig har prøvet at lave en anden lasagne end den helt klassiske med tomatsauce og bechamelsauce, så skylder du dig selv at prøve denne græskarlasagne af – det er helt vildt lækkert!

graeskarlasagne4

Opskriften svarer til 4-6 personer

Kylling i græskarpuré

 • 1 hokkaido græskar
 • 2 fed hvidløg
 • 1 tommelfinger ingefær
 • 1 tsk chiliflager
 • 1 tsk salt
 • 2 dl fløde (fedtprocent efter samvittighed)
 • 1 håndfuld timian (plukket af stilken)
 • 400 g hakket kylling
 • salt og peber

Halvér græskarret og skrab græskarkernerne ud. Du skal ikke skrælle græskarret. Skær græskarret i både (omkring 12 både) og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 45 min. Lad dem køle af i 5-10 min og skrab græskarkødet fri fra skrællen med en ske. Snit hvidløg og ingefær fint og kom græskarkød, hvidløg, ingefær, chili, salt, fløde og timian i blenderen og blend til massen bliver ensartet. Steg kyllingen ved høj varme på en pande i lidt fedtstof og krydder med salt og peber. Sluk for blusset, tilsæt græskarpuréen og rør rundt.

Lasagne

 • 1 bakke champignon (gerne brune)
 • 1 pose frisk spinat
 • 3 dl fløde (fedtprocent efter samvittighed)
 • salt og peber
 • lasagneplader
 • 1 pose revet ost

Skyl spinaten og skær champignonerne i skiver. Steg champignonerne på en pande og tilsæt spinaten. Steg videre til spinaten falder sammen (hæld evt. væden fra). Tilsæt fløden og lad det koge til fløden tykner. Smag til med salt og peber. Nu skal du samle lasagnen ved først at lægge et lag græskarkødsovs i fadet, så et lag svampe/spinat og så et lag pastaplader. Fortsæt nu med et lag græskarkødsovs mere, et lag svampe/spinat og et lag pastaplader. Slut af med et sidste lag græskarkødsovs og drys lasagnen med revet ost. Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i 30 min. Lad den gerne trække lidt inden servering.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 lækre former for tilbehør til aftensmaden