Æggemuffins med squash og skinke

Bagt rodfrugtmos med ristede hasselnødder

Det er efterår, det er koldt, og jeg tror, vi alle kunne bruge lidt comfort food! Selv er jeg blevet lidt træt af bagte rodfrugter. Jo, det er da lækkert, men det er simpelthen blevet serveret til skamme over de seneste år. Jeg elsker efterårets grove grøntsager, og i denne opskrift kommer rodfrugterne virkelig til sin ret. På en lidt mere spændende måde end bare de bagte 😉

Denne rodfrugtmos er cremet og har en let sødme. De ristede hasselnøddekerner giver en lækker crunch, så retten ikke bliver alt for tung. Du kan servere den bagte rodfrugtmos, når du normalt ville servere kartoffelmos eller bagte rodfrugter. Den fungerer også rigtig godt til brændende kærlighed med masser af bacon og løg. Den passer sådan set godt til det meste!

rodfrugtmos3

Opskriften svarer til 4 personer

Bagt rodfrugtmos med ristede hasselnødder

 • 1 kg rodfrugter (f.eks. kartofler, gulerødder, pastinakker og/eller jordskokker)
 • 2 fed hvidløg, presset
 • 60 g smør
 • 1 dl lun mælk
 • 100 g cheddar (kan undværes)
 • salt og peber
 • 2 æg
 • 50 g hasselnødder, hakkede

Skræl rodfrugterne og skær dem i tern. Kog dem i usaltet vand i omkring 20 min. til de er møre. Hæld vandet fra og stil gryden tilbage på blusset i et par minutter så vandet kan fordampe. Husk at røre rundt imens. Kom rodfrugterne i en skål og pisk dem sammen med presset hvidløg, smør og mælk til en blød rodfrugtmos. Del æggene i blommer og hvider og tilsæt æggeblommerne en ad gangen mens du pisker. Riv cheddaren og rør den i mosen. Smag til med salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt sammen med mosen. Fordel rodfrugtmosen i et ovnfast fad og top med de hakkede hasselnødder. Bag det i ovnen i ca. 20 min. ved 200 grader til mosen bliver gylden og hasselnødderne tager farve (men uden at brænde på).

2 kommentarer

 • Karen

  Ser virkelig lækkert ud, det vil jeg lave i aften. Mange tak for opskriften. Venlig hilsen Karen

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æggemuffins med squash og skinke