Guide: sådan spiser du ude på budget

Crispy kartoffelfad med timian og hvidløg

Kartofler til aftensmad kan hurtigt blive en ensformig omgang. Selvom kartofler har helt vildt mange anvendelsesmuligheder, er jeg ofte tilbøjelig til at tilberede dem på nogle få forskellige måder. I går stod aftesmaden på oksecuvette, kartofler og whiskysauce – rigtig fredagsmad! Normalt ville jeg have lavet pommes fritter, men i går ville jeg gerne gøre lidt mere ud af det. Derfor lavede jeg dette crispy kartoffelfad, som passede perfekt til steg og sauce. Kartoflerne er bløde i midten og sprøde i kanten og får skøn smag fra smør, hvidløg og timian 😉

kartoffel3

Opskriften svarer til 4 personer

  • 1 kg kartofler
  • 100 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • 5 kviste timian
  • 1 tsk citronsaft
  • salt og peber

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Det kan også gøres i hånden, men det er lidt mere besværligt. Fordel kartoflerne i en støbejernspande (eller bare i et ovnfast fad) så kartoffelskiverne ligger på siden (se billede). Hak hvidløg og timian fint. Smelt smørret og bland det med hvidløg, timian, citron, salt og peber. Fordel halvdelen af smørret over kartofler og gem den anden halvdel. Bag kartoffelfadet i ovnen ved 180 grader i 1 time til kartoflerne bliver gyldne og crispy. Undervejs skal du pensle kartoflerne med smørret ca. hver 20. minut. Drys lidt flagesalt over kartoflerne inden servering.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide: sådan spiser du ude på budget