Guide: Sådan anvender du krydderurter i maden

Grillede asparges med brunet smør og ristede hasselnødder

Grønne asparges er i højsæson lige nu. De smager skønt og kræver nærmest ingen tilberedning. Mange vælger at koge asparges, men jeg synes, at smagen og teksturen bliver lidt flad og kedelig. Når man derimod griller asparges i kort tid, så bevarer de deres saft og kraft!

Dette er en super simpel ret, der virkelig får det bedste frem i de skønne, grønne asparges. Lidt syre, sødme og salt er alt, hvad der skal til. Det er slet ikke svært at lave brunet smør, og så smager det bare enormt lækkert.

Server de grillede asparges sammen med et stykke fisk, til en lækker bøf eller som tilbehør til grillmaden.

Grillede asparges med brunet smør og ristede hasselnødder

Opskriften svarer til 2-4 personer

  • 1 bundt asparges
  • 75 g smør (rigtig smør)
  • en lille håndfuld hasselnødder
  • en halv citron

Rist hasselnødderne på en tør pande. Du kan vælge at afskalle dem, men du behøver ikke. Jeg tager bare lige de værste skaller fra. Hak hasselnødderne. Brun smørret i en kasserolle. Det er færdigt, når det skifter farve og dufter sødt af ristede nødder. Sluk for blusset og tag halvdelen af smørret fra. Tilsæt de hakkede hasselnødder og rør rundt. Smag til med lidt salt. Varm en grillpande op med den anden halvdel af det brunede smør (eller en almindelig pande, hvis du ikke har en grillpande). Vask aspargesene og knæk eller skær bunden af. Grill aspargesene i det brunede smør i nogle minutter til de tager farve. De må ikke få for meget. Anret aspargesene og hæld det brunede smør med hasselnødder over. Server med en halv citron.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide: Sådan anvender du krydderurter i maden