Anmeldelse af Restaurant PMY

Vaniljeparfait med timiancrumble og dulce de leche

I denne uge var det blevet min tur til at afholde madklub. Og som sædvanlig var jeg jo nødt til at overgå sidste gang. Så barren var højt sat! Desserten blev derfor til denne vaniljeparfait med timiancrumble og dulce de leche. Det lyder måske virkelig avanceret? Men det er faktisk slet ikke så svært at lave. Og så smager det altså bare helt vildt lækkert!

Det var første gang, jeg lavede parfait – og jeg er virkelig blevet fan. Det er klart den nemmeste is, man kan lave. Det hele skal bare piskes sammen og så på frys. Bum.

Dulce de leche laver man ved at koge en dåse kondenseret mælk, og så er den faktisk klar. Det gode ved denne dessert er, at det hele kan forberedes på forhånd. Den skal bare anrettes, når gæsterne kommer 😉

Vaniljeparfait

Opskriften svaret til 6 personer

Vaniljeparfait

 • 2 æggeblommer
 • 40 g sukker
 • korn fra ½ vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
 • 2,5 dl fløde
 • 1,5 spsk citronsaft

Pisk æggeblommer, sukker og vanilje sammen til en luftig æggesnaps i omkring 5 min. Brug gerne en elpisker. Pisk fløden til let skum og vend den sammen med æggesnapsen. Smag til med citronsaft. Jeg anbefaler at lave isen forholdsvis syrlig, da både crumble og dulce de leche er ret søde. Jeg støbte min parfait i halvkugler i en silikoneform (7 cm), og det passede perfekt med 6 halvkugler. Du kan også bare fryse isen i en bøtte. Isen er ca. 4 timer om at fryse, men kan sagtens laves nogle dage i forvejen. Tag isen ud af fryseren 5-10 min. inden servering.

Dulce de leche

 • 1 dåse kondenseret mælk

Kom dåsen i en gryde og dæk den med vand. Lad vandet koge op og skru så ned for varmen, så det bare småkoger. Kom låg på gryden og lad det koge i 2 timer. Sluk for blusset og lad dåsen køle af i 1 time. Åben forsigtigt dåsen og rør godt rundt i karamellen til der ikke er flere klumper. Kom karamellen i et rent glas og stil den på køl. Du får en ret stor portion, så du kan snildt bruge resterne fx i havregrød eller smurt på en skive ristet brød.

Timiancrumble

 • 50 g hasselnødder
 • 50 g mel
 • 1 knivsspids salt
 • 8 kviste timian
 • 50 g sukker
 • 50 g smør

Hak hasselnødderne fint i en minihakker eller i hånden – men pas på det ikke bliver til pulver. Rør hasselnødderne sammen med mel og en lille bitte smule salt. Pluk timianen af kvistene og stød det sammen med sukker i en morter til sukkeret bliver ensartet grønt. Rør det sammen med hasselnødder og mel. Smelt smørret i mikroovnen og rør det godt sammen med blandingen. Bag crumblen i ovnen i ca. 15 min. ved 170 grader. Rør rundt undervejs. Lad crumblen køle af og opbevar den i en bøtte på spisebordet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Restaurant PMY