Skovbærcrumble med brunet smør

Mangosorbet med myntesukker

Okay, sommerdagene var en kort affære, men jeg nåede dog lige at nyde det og lave virkelig lækker is! Nemlig denne friske og læskende mangosorbet med en helt silkeblød konsistens, der får selskab af sød og aromatisk myntesukker. Sorbeten er utroligt cremet og myntesukkeret knaser let og dufter helt fantastisk parfumeret!

Denne opskrift gør det super nemt at lave sorbet selv uden brug af ismaskine. Det kræver lidt tålmodighed, da der skal røres i isen hver halve time – men det er i den grad besværet værd! Det smager helt uimodståeligt 😉

mango8

Opskriften svarer til 6 personer

Mangosorbet

  • 300 g frossen mango (eller tilsvarende frisk mango)
  • 250 g sukker
  • 250 ml vand
  • 5 spsk limesaft
  • 20 ml æggehvide

Bring mango, sukker og vand i kog under omrøring og lad det småkoge i ca. 5 min. Blend siruppen til en ensartet masse med en stavblender. Lad lagen køle lidt af og smag til med limesaft. Sorbeten må gerne være til den syrlige side, da den får selskab af det søde myntesukker senere. Hæld sorbeten i en beholder og kom den på frost. Rør nu i sorbeten hver halve time til sorbeten får en grødet konsistens. Dette tager et par timer. Pisk æggehviderne helt stive og vend dem forsigtigt i sorbeten. Sæt sorbeten på frost og rør fortsat hver halve time indtil sorbeten sætter sig – dette tager yderligere et par timer.

Myntesukker

  • 20 mynteblade
  • 1 dl sukker

Stød sukkeret sammen med myntebladene i en morter til sukkeret tager farve. Opbevar sukkeret tørt indtil servering.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skovbærcrumble med brunet smør