5 lækre og nemme tapasopskrifter

Hindbærmousse på kiksebund med hvid chokolade

Hvis du skal forkæle dine gæster med en virkelig lækker (og relativt nem) dessert, så er disse moussekager altså et ret godt bud! Kiksebunden er sprød med god smag og sødme fra både hakkede mandler og hvid chokolade. Moussen er luftig og let syrlig – skønt!

Der er dog et sted, hvor desserten kan gå galt, og det er når bærsaften skal blandes med flødeskummen – det skiller nemlig, hvis bærsaften er for varm. Så hav lidt tålmodighed og køl saften godt ned 😉

Du kan sagtens udskifte hindbærrene med andre bær.

hindbaermousse2

Opskriften svarer til 6 personer

Kiksebund med hvid chokolade

 • 150 g digestive kiks
 • 50 g mandler
 • 75 g smør
 • 50 g hvid chokolade

Hak mandlerne fint og knus kiksene. Du kan enten gøre det i hånden (kom kiksene i en pose) eller i en minihakker. Smelt smørret og rør det sammen med kiks og mandler. Smelt chokoladen (enten i mikroovnen eller over et vandbad) og rør det sammen med resten af massen. Fordel kiksebunden i 6 glas og tryk bunden let flad med en ske. Stil glassene på køl mens du tilbereder moussen.

Hindbærmousse

 • 225 g hindbær (gerne frosne)
 • 30 g sukker
 • 3 spsk citronsaft
 • 3 blade husblas
 • ¼ L fløde

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i ca. 15 min. Kom hindbær, sukker og citronsaft i en gryde og lad det koge i 10 min. Pres forsigtigt saften ud af bærene med bagsiden af en ske og sigt massen, så du bare har bærsaften tilbage. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme bærsaft. Lad saften køle godt af – det tager omkring 10 min. Pisk fløden til en let skum og vend den forsigtigt sammen med bærsaften ved at tilsætte flødeskummen lidt ad gangen. Fordel moussen oven på kiksebundene og bank bunden af glassene mod køkkenbordet, så moussen får en flad overflade. Stil moussekagerne på køl i minimum 2 timer. Server gerne med hakket hvid chokolade på toppen.

 

5 kommentarer

 • Ellen

  Hej Christine,
  Disse desserter ser lækre ud! 🙂
  Tror du, at de stadig vil være gode, hvis de står på køl cirka et døgn inden servering?
  Mvh Ellen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Food Salute

   Hej Ellen

   Det kan du SAGTENS. Det har jeg gjort flere gange 😉

   Kh Christine

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ellen

   Fedt, tak for svar! 😊 👍

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elin Pedersen

  jeg synes de er nemme og lave, jeg har lavet dem i muffins forme, i stedet for glas, og de blev super lækre

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Food Salute

   Hej Elin

   Det er jeg glad for at høre! God idé med at lave dem i muffinsforme 🙂

   KH Christine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 lækre og nemme tapasopskrifter