Rimmet torsk med kørvelolie og variation af jordskokker

Hindbærsorbet med mandelcrumble og marengs

Til min fødselsdag serverede jeg hindbærsorbet med mandelcrumble og marengs til dessert. Hvis I har fulgt med de sidste dage, har I kunne læse opskrifterne på min lækre fødselsdagsmenu. Hvis ikke, så får I lige menuen en sidste gang 😉

Denne dessert er nok den bedste, jeg nogensinde har lavet! Det er store ord, men de er sande. Opskriften er lidt omfattende, og det kræver en del tid – men resultatet er i den grad også derefter! Hvis du er den heldige ejer af en ismaskine, så gør det processen lidt nemmere, men her kommer jeg med den (langsommere) version, hvor du bare skal bruge din fryser. Det er lidt bøvlet, da der skal røres i isen ofte. Men gå i gang i god tid end dag, hvor du alligevel er hjemme, og så er det ikke så slemt 😉

hindbaer1

Opskriften svarer til 6 personer

Hindbærsorbet (giver ca. 1 L)

 • 300 g hindbær (du kan sagtens bruge frosne)
 • 250 g sukker
 • 250 ml vand
 • 20 ml æggehvide
 • 2 spsk citron

Kog hindbær, sukker og vand og lad det småkoge i ca. 5 minutter. Si hindbærkernerne fra og lad siruppen køle ned. Smag til med citron og kom sorbeten i fryseren. Rør nu i sorbeten hver halve time til sorbeten får en grødet konsistens. Dette tager ca. 2 timer. Pisk æggehviderne stive og vend dem i sorbeten – dette er med til at give isen en cremet konsistens. Rør fortsat i sorbeten hver halve time til den begynder at sætte sig (yderligere 2 timer).

Mandelcrumble

 • 100 g mandler
 • 100 g hvedemel
 • 100 g sukker
 • 100 g koldt smør

Hak mandlerne fint og bland dem sammen med mel og sukker. Skær smørret i tern og arbejd det ind i blandingen til dejen smuldrer fint. Bag i ovnen i 15 minutter ved 170 grader. Rør rundt i crumblen, så smulderet falder fra hinanden, og lad det køle af på en rist. Opbevar i en lukket beholder på køkkenbordet.

Marengs

 • 50 ml æggehvide
 • 150 g sukker
 • 1,5 tsk citronsaft
 • ¼ tsk vaniljepulver

Pisk æggehviderne luftige og tilsæt så sukkeret lidt ad gangen mens du pisker. Når æggehviderne er næsten stive, tilsætter du citronsaft og vaniljepulver og pisker det færdigt. Stop først når marengsen er helt stiv, og skålen kan vendes på hovedet. Kom marengsen i en sprøjtepose og sprøjt små toppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er vigtigt, at marengstoppene er samme størrelse, da de ellers vil bage forskelligt. Bag marengsene i ovnen i 1 time ved 100 grader. Sluk ovnen og lad marengsene køle af i ovnen. Du må ikke åbne ovnen, før den er kølet af, da marengsene så falder sammen.

hindbaer2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rimmet torsk med kørvelolie og variation af jordskokker