Sommersalat med jordbær, asparges, mozzarella og balsamico glace

Nem hjemmelavet rabarberkompot

Det er super simpelt at lave sin egen rabarberkompot. Det smager SÅ lækkert sammen med yoghurt og granola eller som topping til pandekager!

Du skal bare snitte rabarberne og koge dem i 10 min. og bum, så har du hjemmelavet rabarberkompot, som nemt kan opbevares på køl i en lukket beholder.

Mit køleskabet er ofte fyldt med diverse sylteglas med fx kompot, dulce de leche, syltede lækkerier osv. Så har jeg altid lækker topping til min morgenmad eller til at peppe en helt almindelig salat op. Det gør det lidt nemmere (og sjovere) at leve godt og sundt i hverdagen. Jeg føler, at den tid, det tager at forberede et par glas er SÅ godt givet ud i løbet af en travl uge, hvor overskuddet måske ikke altid er helt i top.

Hvis jeg er ekstra god, laver jeg også gerne selv min granola – men det er altså ikke altid, at jeg har tid i hverdagen. Det kender du sikkert selv alt for godt 😉

Opskriften giver et stort glas rabarberkompot

Hjemmelavet rabarberkompot

  • 1 bundt rabarber (ca. 700 g ordnede rabarber)
  • 2½ tsk vaniljesukker eller 1 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • evt. 1 spsk vand og/eller ½ spsk citronsaft

Vask rabarberne og skær enderne af. Snit rabarberne og skær dem i grove skiver (2-3 cm). Kom rabarber, vaniljesukker og sukker i en gryde og lad det koge op. Skru ned for blusset til middel varme og lad kompotten simre under låg i 10 min. Rør lidt rundt undervejs og rør godt rundt tilsidst. Jeg kan godt lide at blende min kompot med en stavblender, men du kan også sagtens lade den være med stykker af rabarber – alt efter hvordan du bedst kan lide den.

Det er lidt forskelligt, hvor søde rabarber er, og hvor meget væske de indeholder. Derfor tilsætter jeg nogle gange lidt væske til sidst, hvis jeg synes, kompotten er for tyk eller lidt citronsaft, hvis jeg synes, den er lidt for sød. Syren er også med til at fremhæve smagen af rabarber.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommersalat med jordbær, asparges, mozzarella og balsamico glace