Hjemmelavet barbecue marinade

Åh barbecue! Jeg kan slet ikke vente til, at det bliver lidt varmere, så vi kan grille i gården på lune sommeraftener. Min perfekte barbecuemarinade er kraftig, røget, sød, syrlig og en smule spicy. Marinaden er især god til kylling og svinekød. I sidste uge langtidsstegte jeg en nakkefilet i marinaden, og det blev sindssygt lækkert! Jeg lavede en dobbelt portion af marinaden, og jeg tror, at den resterende marinade skal bruges til spareribs i næste uge – MUMS!
Hvis du vil bruge marinaden til langtidsstegt nakkefilet, så får du lige en lynopskrift her 😉
Smør nakkefileten (ca. 1 kg) godt ind i marinaden og sæt den på køl i en times tid. Steg nakkefileten i ovnen i 4 timer ved 100 grader, og lad stegen hvile i 15 min., før du skærer den ud. Jeg garanterer, at du får det lækreste, møre og saftige kød!
Opskriften svarer til 1 kg kød
Hjemmelavet barbecue marinade
- 3 spsk olie
- 4 spsk ketchup
- 4 spsk brun farin
- 2 spsk dijonsennep
- 1 spsk hvidvinseddike (eller æbleeddike)
- 2 spsk røget paprika
- 1 spsk salt
- 2 fed hvidløg
- 5-10 dråber tabasco (kan erstattes med lidt chili)
Pres hvidløgene og bland alle ingredienserne sammen undtagen olien. Tilsæt olie til marinaden har den ønskede konsistens – den skal være flydende, men tyk nok til at kunne “hænge fast” på kødet. Smag på marinaden og tilsæt evt. mere røget paprika, salt og/eller tabasco. Smagen skal være kraftig, da mængden af marinade er relativt lille i forhold til mængden af kød 😉
Ingen kommentarer endnu