Forårsbygotto med asparges, feta og citronolie

Hjemmelavet barbecue marinade

Åh barbecue! Jeg kan slet ikke vente til, at det bliver lidt varmere, så vi kan grille i gården på lune sommeraftener. Min perfekte barbecuemarinade er kraftig, røget, sød, syrlig og en smule spicy. Marinaden er især god til kylling og svinekød. I sidste uge langtidsstegte jeg en nakkefilet i marinaden, og det blev sindssygt lækkert! Jeg lavede en dobbelt portion af marinaden, og jeg tror, at den resterende marinade skal bruges til spareribs i næste uge – MUMS!

Hvis du vil bruge marinaden til langtidsstegt nakkefilet, så får du lige en lynopskrift her 😉

Smør nakkefileten (ca. 1 kg) godt ind i marinaden og sæt den på køl i en times tid. Steg nakkefileten i ovnen i 4 timer ved 100 grader, og lad stegen hvile i 15 min., før du skærer den ud. Jeg garanterer, at du får det lækreste, møre og saftige kød!

barbecue3

Opskriften svarer til 1 kg kød

Hjemmelavet barbecue marinade

  • 3 spsk olie
  • 4 spsk ketchup
  • 4 spsk brun farin
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 spsk hvidvinseddike (eller æbleeddike)
  • 2 spsk røget paprika
  • 1 spsk salt
  • 2 fed hvidløg
  • 5-10 dråber tabasco (kan erstattes med lidt chili)

Pres hvidløgene og bland alle ingredienserne sammen undtagen olien. Tilsæt olie til marinaden har den ønskede konsistens – den skal være flydende, men tyk nok til at kunne “hænge fast” på kødet. Smag på marinaden og tilsæt evt. mere røget paprika, salt og/eller tabasco. Smagen skal være kraftig, da mængden af marinade er relativt lille i forhold til mængden af kød 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forårsbygotto med asparges, feta og citronolie