Guide til Hamborg // Restauranter & seværdigheder

Sådan laver du hjemmelavet nutella – chokoladesmør

Hjemmelavet nutella? Jeps, den er god nok! Og det smager vanvittigt godt 😉

Det er slet ikke så svært at lave selv, og opskriften er ret simpel. Denne nutella er lidt grovere og smager mere ‘rigtigt’ af chokolade i forhold til købt nutella. Lidt som en kraftig chokoladesmør med smag af ristede hasselnødder. Jeg bruger halv mørk chokolade og halv lys chokolade – men hvis du foretrækker den ene frem for den anden, kan du godt nøjes med at bruge den slags. Jeg tilsætter også en lille smule salt, som er med til at trække smagen af chokolade frem.

Jeg har efterhånden både spist den hjemmelavede nutella på nybagte boller, rugbrød, knækbrød og bananbrød (og selvfølgelig også bare med en ske!), og indtil videre har jeg ikke fundet noget, som det ikke smager overdrevet lækkert sammen med. Den hjemmelavede nutella kan holde sig i tre uger på køl, men helt ærligt, så tror jeg aldrig den kommer til at overleve så længe!

Nutellaen er helt perfekt som lidt ekstra selvforkælelse søndag morgen. Eller om tirsdagen. Den kan kurere hjertesorger og få dig op med humøret, hvis det regner. Måske lover jeg for meget, men det må du selv afprøve 😉

Opskriften svarer til et stort glas

Hjemmelavet nutella

  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g mælkechokolade
  • 2½ dl fløde
  • 75 g smør
  • 50 g hasselnødder
  • en knivspids salt

Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i 5 min. Gnub skallerne af hasselnødderne med et rent viskestykke eller med køkkenrulle. Blend hasselnødderne til fint nøddemel i en minihakker eller en blender. Skær smørret i små tern og lad det stå på køkkenbordet, så det kan blive blødt. Hak chokoladen fint og kom det i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld halvdelen af den varme fløde over chokoladen og rør rundt med en dejskraber til fløde og chokolade samler sig. Tilsæt resten af fløden under omrøring og tilsæt herefter smørret. Tilsæt tilsidst hasselnødderne og en lille smule salt og rør godt rundt. Hæld nutellaen på glas og kom den på køl.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til Hamborg // Restauranter & seværdigheder