Bedste restauranter i København pt. (part 2 - juli 2019)

Sommersalat med jordbær, asparges, mozzarella og balsamico glace

Sommeren er over os og hold nu op, hvor er den længe ventet! Min madlyst afhænger så meget af vejret. Når det er koldt og vinterligt, har jeg lyst til tunge og dybe retter. Når det er regn og slud, har jeg lyst til suppe. Når det er efterårslunt, har jeg lyst til æbler og tærter. OG – når det er sommer, har jeg lyst til friske salater med bær eller frugt, ost, urter, kerner og/eller en god dressing.

Denne salat passer helt perfekt ind i ligningen. Den er frisk og smager for mig på alle måder af sommer. Grillede asparges, søde jordbær, frisk og mild mozzarella og en dyb balsamico glace til at binde det hele sammen. Derudover er den super let og hurtig at lave, hvilket altid er et plus i mit køkken. Den passer perfekt som tilbehør til grill eller til en god bøf – og jeg kan kun forestille mig, at den også vil være super god til kylling eller fisk.

Danske jordbær og asparges er i sæson lige nu, så det er bare med at spise løs, men de stadig er her! De danske varianter smager altså bare bedst – og så er det også meget bedre for miljøet.

Hvis du ikke har prøvet at opvarme balsamico før, skal du være opmærksom på, at dampen altså godt kan svie lidt i øjnene – så lad være med at stikke hovedet helt ned i gryden 😉

Opskriften svarer til 6-8 personer

Sommersalat med jordbær, asparges, mozzarella og balsamico glace

  • 2 bundter asparges
  • lidt olie
  • 1 bakke feldsalat
  • 1 bakke jordbær
  • 2 kugler mozzarella
  • 1 dl balsamico
  • 1 spsk honning

Start med at skylle dine asparges og bræk enderne af. Tilbered aspargesene ved at stege dem i lidt olie på en grillpande eller en almindelig pande – eller smid dem på grillen, hvis du alligevel har den fremme. De skal ikke have særlig længe – kun til de lige er tilberedte.

Kom balsamico og honning i en kasserolle og bring det i kog. Lad det simre til det har reduceret til ca. halvdelen. Det tager ca. 10 minutter. Vask imens salaten og jordbærrene og skær jordbærrene i mindre stykker. Jeg skær dem gerne i halve, hvis de er små, og i kvarte, hvis de er store.

Anret salaten ved at lægge asparges og feldsalat i bunden af et fad. Pluk mozzarellaen i mindre stykker og fordel jordbær og mozzarella over salaten. Brug en ske til at fordele glacen over salaten. Hvis din glace har stået lidt og er blevet for tyk, kan du bare varme den lidt op, så bliver den tyndere igen.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedste restauranter i København pt. (part 2 - juli 2019)