Jeres favoritopskrifter 2017

Hjemmelavet stracciatella ost

Har du hørt om stracciatella ost? Det er den cremede midte i en burrata – altså den bedste del 😉

Jeg stødte på stracciatella for første gang, da jeg besøgte Spuntino for nylig (læs anmeldelsen her). Og jeg var solgt. Osten er cremet og fed i smagen og smager fantastisk med en god olivenolie og lunt brød.

Og det bedste af det hele er, at det er helt vildt nemt at lave stracciatella selv! Du kan nemlig lave stracciatella af frisk mozzarella og fløde. Det tager ikke mere end fem minutter at forberede, så skal osten trække i et par timer, og så har du den lækreste hjemmelavede stracciatella ost! Du kan enten servere osten som en snack eller forret eller som en del af et større antipasti- eller tapasbord.

stracciatella

Opskriften svarer til 6-8 personer

Stracciatella

  • 2 kugler frisk mozzarella (250 g)
  • 1½ dl piskefløde
  • ca. 2 spsk god olivenolie
  • salt og peber

Hæld væden fra mozzarellaen og pluk osten i mindre stykker med fingrene. Jo finere du deler osten jo bedre, da osten så bliver mere ensartet. Hæld fløden over mozzarellaen og rør rundt med en ske. Stil osten på køl i et par timer og rør rundt igen. Nu skulle osten gerne have suget meget af fløden, så osten har en cremet tekstur. Hæld et godt skvæt olivenolie ud over osten og tilsæt salt og friskkværnet peber – du skal bruge mere, end du tror. Server osten med lunt brød.

Osten kan sagtens holde sig et par dage på køl. En tommelfingerregel er, at osten kan holde sig lige så længe, som den åbnede fløde, som er ca. 3 dage.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeres favoritopskrifter 2017