Anmeldelse af Un Mercato - brunch

Bagt laks med sprød urtecrust

Jeg er ret vild med laks. I alle afskygninger. Også den bagte. Men den kan altså godt have en tendens til at blive lidt kedelig og plain. Det behøver den dog ikke at være! Det tager nemlig ikke mere end 5 min. at lave en super lækker crust med masser af smag og sprødhed!

Dette er en urte- og mandelcrust med skøn smag af basilikum, citron og hvidløg. Mandlerne og pankoraspen gør toppingen helt sprød, og det smager skønt sammen med laksen. En rigtig sommerret, der passer perfekt til en frisk salat!

Du kan sagtens skifte urter og nødder ud med, hvad du lige har i køleskabet. Retten er super nem at lave, og det tager kun 20 min. fra start til slut. Jeg er selv ret stor fan af denne type af opskrifter, som man lige kan hive op af hatten på en travl hverdag 😉

Laks med urtecrust

Opskriften svarer til 4 personer

Bagt laks med sprød urtecrust

  • 1 lakseside (650 g) eller 4 laksefileter
  • 1 dl mandler
  • 1-2 håndfulde basilikum
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dl pankorasp (eller almindelig rasp)
  • 1 tsk salt

Klargør laksen og læg den på en bageplade eller i et ovnfast fad. Kør mandler og basilikumblade i en minihakker (eller en foodprocessor) til en mellemfin blanding – alt efter, hvor grov du gerne vil have din crust. Tilsæt hvidløg (presset), citronsaft, olivenolie, rasp og salt og kør det i minihakkeren til blandingen er ensartet. Smag til med ekstra salt og citron. Fordel crusten på laksen og bag den i ovnen ved 180 grader. Laksefileterne skal have omkring 10 min., mens en hel lakseside skal have ca. 18 min (alt efter tykkelse).

Laks med urtecrust

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Un Mercato - brunch