Asiatisk lakseburger med avocadocreme

Mangler du inspiration til nye måder at spise fisk i hverdagen? Denne lakseburger er super nem og lækker hverdagsmad, og så er den smækfyldt med gode fedtstoffer fra både laks og avocado. Jeg har valgt at panere bøfferne i panko rasp for at få en sprød overflade, men det kan du sagtens undlade, hvis du vil spare lidt på kalorieregnskabet 😉
Lakseburgeren har knald på smagen fra chili, hvidløg, ingefær og soja, som står i fin kontrast til den friske og milde avocadocreme. Jeg er stor fan af at bruge sprøde ciabattaboller til denne burger, men jeg er sikker på, at det også vil være super lækkert med de klassiske burgerboller eller måske en grovere bolle.
Opskriften svarer til 4 personer
Lakseburger
- 450 g laksefilet
- 1 tommelfinger ingefær
- 2 fed hvidløg
- 1 chili
- 2 spsk finthakket purløg
- 1 æg
- 1 tsk soja
- 1 spsk mel
- 2 dl panko rasp
Hak ingefær, hvidløg og chili fint. Fjern skindet og skær laksen i små tern. Bland laks, ingefær, hvidløg, chili, purløg, æg, soja og mel og vend laksebøfferne i panko rasp. Steg bøfferne på panden til de er gyldne og gennemstegte.
Avocadocreme
- 2 avocadoer
- 2 spsk limesaft
- 2 spsk creme fraiche
- salt og peber
Mos avocadoerne og bland det med limesaft og creme fraiche. Smag til med salt og peber.
Tilbehør
- 4 ciabattaboller
- hvidløgsspirer
- spinat
Varm bollerne i ovnen og halvér dem. Fordel spinat og avocadocreme på underbollen. Læg laksebøf, hvidløgsspirer og overbollen på toppen.
Ingen kommentarer endnu