Julefrokost: Andesalat med brombær og balsamico glace

Julefrokost: Sashimi af laks med wasabimayo og ingefær

I sidste uge delte jeg opskriften på en julesalat med andebryst, brombær, valnødder og balsamico glace som et bud på en anderledes ret til julefrokosten. Vi fortsætter i samme tema, så her får I opskriften på en super lækker ret bestående af laksesashimi med wasabimayo og syltet ingefær.

Denne asiatiske sashimi er et alternativ til den klassiske skive brød med røget laks. Det smager helt fantastisk, og så er det simpelthen SÅ nemt at lave! Laksen skal bare skæres ud, ingefæren skal fiskes op af glasset og så skal du piske en mayonnaise – og det er altså slet ikke så svært, som det lyder. Så længe du tilsætter olien lidt ad gangen, så skal det nok gå 😉

Sashimi laks

Opskriften svarer til 4 personer

Laksesashimi

  • 125 g laks filet royal
  • sesam
  • syltet ingefær/sushi ingefær

Wasabimayo med avocado (giver en stor portion)

  • 2 æggeblommer
  • lidt salt
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • ca. 2 dl smagsneutral olie
  • 2-3 tsk wasabi
  • 1 avocado (kan undværes)

Pisk æggeblommerne seje med lidt salt. Tilsæt hvidvinseddike og pisk godt til massen er ensartet. Tilsæt nu olie lidt efter lidt mens du pisker til mayonnaisen samler sig og bliver tyk. Mos avocadoen fint og bland den i mayonnaisen. Tilsæt wasabi og smag til med salt.

Skær laksen i tynde skiver og anret den med dutter af wasabimayo samt syltet ingefær. Drys lidt sesam over laksen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julefrokost: Andesalat med brombær og balsamico glace