Ovnbagt laks med perlespelt og tzatziki

Hverdagsmad skal være nemt, sundt og lækkert – og det er lige præcis, hvad denne ret er! Retten får god fylde fra spelten, fedme og smag fra laksen og tzatzikien gør retten let og frisk. Jeg synes, man får meget mere smag frem i perlespelten ved at koge den i hønsebouillon – et godt lille trick som kan bruges til alle slags kerner 😉
Nu skal sommervejret bare komme (sådan rigtigt!), så jeg kan spise masser af lækker sommermad i gården – klart den bedst måde at bruge sin ferie på!
Opskriften svarer til 4 personer
Perlespelt
- 250 g perlespelt
- 1 hønsebouillonterning
- vand
- salt
Kog perlespelten efter pakkens anvisning i vand tilsat en hønsebouillonterning. Hæld eventuel overskydende vand fra spelten og smag til med salt (husk der allerede er salt i bouillonen).
Tzatziki
- 1 agurk
- 2,5 dl græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg (presset)
- salt og peber
Riv agurken og pres så meget væde ud som muligt. Du kan evt. drysse salt over og lade det stå til afdrypning i en si, hvis du har svært ved at få væden ud. Bland agurken med yoghurt og hvidløg og smag til med salt og masser af friskkværnet peber. Lad gerne tzatzikien trække i køleskabet i en times tid.
Ovnbagt laks
- 4 laksefileter
- lidt olivenolie
- salt og peber
Læg laksefileterne i et ovnfast fad og gnid dem med lidt olivenolie. Krydder med salt og peber og bag laksen i ovnen i 10 min. ved 180 grader.
Nøj, det ser lækkert ud! Kunne også godt bruge noget rigtig sommervejr – det er så hyggeligere at spise ude 🙂
Kram,
http://nikkilund.dk