Guide til Madrid // Restauranter

Guide til Madrid // Seværdigheder

Madrid er en enormt smuk by med rigtig meget charme! Hvis man bor i centrum, er det muligt at gå rundt blandt seværdighederne – og det skal man gøre. Madrid kommer virkelig til sin ret på en tur gennem de snoede gader over de åbne plazaer med en lille halvgemt restaurant på hvert gadehjørne.

Madrid har rigtig meget at byde på, når det kommer til seværdigheder. Vi var der i tre dage, hvilket passede perfekt, og vi fik oplevet rigtig meget af byen. Dog var vi så uheldige, at flere steder var lukket grundet restaurering – men så har jeg jo en undskyld for at vende tilbage 😉

img_0163

img_0196

img_0170

Palacio Real – Madrids royale palads er helt sikkert et must-see. Det er utrolig smukt og storslået – både indvendigt og udvendigt. Entree koster 5 € for studerende og 10 € ellers. Virkelig fin oplevelse!

Catedral de la Almudena – Lige bag Palacio Real ligger den katolske katedral Almudena. Det er gratis at komme ind og se kirken og for 6 € (4 € for studerende) får du adgang til museet. Museet er bestemt ikke nogen stor oplevelse, men du får adgang til kuplen, som giver en helt fantastisk udsigt over Madrids skyline og paladset.

img_0223

img_0224

img_0228

img_0237

Gran Via – Madrids shoppinggade med den karakteristiske Metropolis bygning for enden. Her kan du snildt bruge nogle timer. Der ligger også en ret stor Primark 😉

Museo del Prado – Prado museet er et af de største og mest kendte museer i hele verden. Det er meget klassisk – og jeg må ærligt indrømme, at jeg synes, det var lidt kedeligt. Madrid har så mange unikke museer, og Prado blev lidt for traditionelt for mig.

Templo de Debod – Du regner måske ikke med at finde et egyptisk tempel midt i Madrid? Men jo! Templet blev oprindeligt bygget ved Nilen og blev derefter rykket til Madrid. Det var desværre lukket pga. restaurering, da vi var forbi – men templet er stadig virkelig fint udefra.

img_0259

Parque de El Retiro – Retiro er en af de største (og smukkeste) parker i Madrid – og den er helt klart et besøg værd! Parken er opdelt i små områder, som alle har noget forskelligt at byde på. Der er masser af liv og hyggelig stemning omkring den store sø, der er parkens centrum. Du må heller ikke snyde dig selv for at besøge Palacio de Cristal, som måske er Madrids smukkeste bygning!

28640789_10213893232897789_2079705322_o

img_0174

img_0184

img_0193

Plaza Mayor – En af de central pladser i Madrid. Slå et smut forbi, når du alligevel er i nærheden.

Mercado de San Miguel – Madrid byder efterhånden på rigtig mange madmarkeder. San Miguel er et af de ældste, og det er virkelig charmerende. Det skulle eftersigende have været en inspirationskilde, da man byggede Torvehallerne. Maden er virkelig god, og stemningen er hyggelig.

Faro de Moncloa – Et 92 m højt udsigtstårn med udsigt over Madrid. Hvis altså ikke det regner, for så er tårnet lukket. Jeps, det skete for os!

img_0269

Palacio de Cibeles – Palacio de Cibeles er et af Madrids varemærker. Det helt hvide palads er virkelig storslået og tårner sig højt over Plaza de Cibeles. Cibeles fungerer lidt som et kulturhus, hvor der både er kunstudstillinger og et bibliotek. Her er det også muligt at komme op og se Madrid fra oven. Cibeles er dog lukket pga. restaurering indtil juli 2018.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til Madrid // Restauranter