Anmeldelse af Atelier September

Guide til London // Seværdigheder – Part 3

Nu har jeg efterhånden besøgt London en del gange. Og overraskende nok bliver det kun bedre og bedre! Der er så utrolig meget at se i London, at man sagtens kan besøge byen igen og igen og stadig se nye ting. Jeg har efterhånden været igennem alle de turistede spots og er nu begyndt at opleve byen fra en anderledes side – og jeg er vild med det!

London har nogle fantastiske bydele, som er seværdigheder i sig selv. Her kan man sagtens få halve og hele dage til at gå. Sidste gang besøgte jeg Notting Hill, og det var en skøn oplevelse! (læs indlægget her), og denne gang var det Shoreditch, South Kensington og Camden, der stod for tur.

img_0761

img_0691-2

img_0810

 

Shoreditch

Shoreditch er et ret cool hipsterområde i det østlige London. Her finder du masser af industribygninger, skæve sidegader, street art, shopping og trendy spisesteder og barer – flere af dem på toppen af skønne rooftops! Besøg gerne Shoreditch om søndagen, hvor Columbia Road Flower Market og Brick Lane Market har åbent. Og så bør du selvfølgelig starte dagen med en lækker brunch på en af de mange restauranter 😉

Shoreditch

img_0712

img_0715

img_0716

Columbia Road Flower Market – Ret fint blomstermarked på Columbia Road. Du skal dog have tålmodigheden med dig, da markedet tiltrækker en masse mennesker. Her er de smukkeste blomster og planter med ren markedsstemning, hvor sælgerne råber dagens tilbud. Hvis du sniger tilflugt bag boderne, finder du de fineste små butikker med virkelig lækre boligting

BoxPark – BoxPark er verdens første pop-up mall og er bygget af containere. Her finder du nogle ret spændende og cool pop-up butikker med up-and-coming designere. Efter sigende skulle butikkerne blive skiftet ud ret ofte. Der er både tøj, skønhedsprodukter, make-up, boligting og udefinerbare ting og sager. Der er også flere restauranter på toppen af containerne.

Street Art – Shoreditch er fuld af farverig, skæv og unik street art, som virkelig er med til at give området sin vibe. Der er især meget i området omkring Redchurch Street, BoxPark og Brick Lane. Hold øjnene åbne, kig ned af sidegaderne og gå lidt på opdagelse. Det vil du ikke fortryde!

Brick Lane – Der er virkelig gode shoppingmuligheder i Shoreditch, hvis du leder lidt efter dem. Her skal du tage hen, hvis du er blevet træt af de klassiske og lidt kedelige high-street butikker. Området omkring Brick Lane er fuld af butikker og små markeder, hvor designere og brands har egne boder. Jeg var ret imponeret over både udbud og kvalitet!

Old Spitalfields Market – Spitalfields er et shoppingcenter med både butikker, boder og restauranter. Madudvalget skulle være ret godt, men det prøvede vi desværre ikke. Jeg synes især, at der var virkelig mange fine smykker til meget fornuftige priser 😉

 

South Kensington

South Kensington er et kulturelt mekka uden lige. Her finder du mange af Londons utrolige museer, skønne haver, fantastisk arkitektur og flere universiteter og ambassader. Området er ret storslået med franske tendenser, og man skal vist være ret velhavende for at bo her. Du behøver dog bestemt ikke at være rig for at besøge South Kensington, da de fleste museer i London har gratis indgang!

img_0751

img_0755

img_0759

Victoria & Albert Museum – Der findes super mange museer i området. Her finder du både Londons Natural History Museum, Science Museum, National Army Museum, Design Museum og mange flere. Mit hjerte tilhører dog Victoria & Albert museet. Det minder mig en del om Glyptoteket i København, som også er en af mine favoritter. Udstillingen er delt op efter verdenens kontinenter, hvor du kan opleve de vildeste skulpturer og værdigenstande. Museet er virkelig smukt og klart et besøg værd! Udstillingen er enorm, og du skal ikke forvente at nå det hele på et besøg.

Hyde Park & Kensington Gardens – Når du har brug for en pause fra byens puls, kan du søge tilflugt i Londons skønne, grønne parker. I South Kensington finder du både den enorme Hyde Park og den virkelig fine Kensington Gardens, der er fuld af smuk arkitektur for ikke at glemme Kensington Palace.

 

Camden

Camden er en oplevelse i sig selv! Det er simpelthen det mest underlige sted, jeg længe har set. Butiksfacaderne er en attraktion i sig selv, hvor forskellige figurer nærmest vokser ud fra bygningerne. Butikkerne bugner med læder, lak og nitter, der tiltrækker masser af opmærksomhed – men det er nok ikke her, du kommer til at shoppe det helt vilde. Camden er bare virkelig spøjst på den fede måde.

img_0786

img_0789

img_0797

img_0804

Camden High Street – Tag tuben til metrostationen Camden Town og gå ad Camden High Street til Camden Market. Det er en virkelig finurlig tur, hvor du kan opleve de vilde butiksfacader, som Camden er kendt for.

Camden Market, KERB & Stables Market – Drej til venstre, når du ser det store Camden Lock skilt. Her finder du både Camden Market og Stables Market, der er fyldt med boder, der sælger virkelig skøre ting. Men du kan også være heldig at finde guld, hvis du leder godt! Det er lidt af en labyrint derinde med små sidegader, der fører rundt og ind og ud af markedet. Især Stables Market er ret fint og bygget op omkring  en gammel hestestald, der hørte til væddeløbsbanen. Udenfor finder du KERB Camden Market, som er et madmarked. Kig forbi Oli Baba’s og spis de berømte halloumi fries med granatæble.

Chalk Farm Road, Hartland Road & Regents Park Road – Turen fra Camden by og op til Primrose Hill er ret fin. Jeg foreslår, at du går ad Chalk Farm Road og slår et smut forbi Hartland Road, hvor du kan se de fineste farvede huse. Kryds over broen ved Regents Park Road, og nu kommer du til en lidt mere anstændig del af Camden. Det er også her, du finder Greenberry Café, hvor du med fordel kan holde en lille pause, før du fortsætter op ad bakken (læs mere her).

Primrose Hill og Regents Canal – Primrose Hill er en ret fin park i Camden, hvor du kan opleve den flotteste udsigt over Londons skyline. Det var desværre overskyet, da vi besøgte Primrose Hill, men vi kunne stadig spotte både The Shard og London Eye. Hvis vejret havde været godt, kunne vi snildt have slået os ned og nydt et stille øjeblik med den smukke udsigt. Fra Primrose Hill kan du fortsætte ned til Regents Canal, som er en ret fin gåtur – men der er også god chance for, at du er lidt træt i benene nu 😉

img_0811

 

img_0717

img_0718

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Atelier September