French toast med limemarinerede bær

French toast (eller arme riddere) er den helt perfekte søndagsmorgenmad. De er ret simple at lave, og du har sikkert allerede de fleste af ingredienserne i køleskabet.
De limemarinerede bær er en skøn kombination af sødt og syrligt. Lime og sukker fungerer som en lille cocktail, der virkelig hiver smagen frem i bærrene. Og sammen med french toast smager det himmelsk!
Når jeg laver french toast, så starter jeg med at piske æg, sukker og kanel sammen til en luftig æggesnaps. Det synes jeg gør hele forskellen! Det giver de lækreste søde og svampede french toast.
Opskriften svarer til 4 personer
Limemarinerede bær
- saft og skal fra ½ lime
- 1-2 spsk sukker (alt efter hvor søde/sure dine bær er)
- evt. lidt vanilje
- 2 dl bær (jeg brugte jordbær, hindbær og blåbær)
Rør limesaft, limeskal og sukker sammen (og evt. vanilje). Tilsæt dine bær og rør rundt. Lad det trække på køl, mens du tilbereder dine french toast.
French toast
- 4 skiver lyst brød
- 2 æg
- 3 spsk sukker
- 1 tsk kanel
- 1 dl mælk
- smør
- flormelis
- ahornsirup
Pisk æg, sukker og kanel sammen til en æggesnaps. Pisk snapsen i ca. 5 min. til den bliver lys, luftig og skummende. Tilsæt mælk og pisk igen. Vend brødet i æggemassen og lad det suge væsken i et minuts tid. Steg dine french toast i smør på en pande ved middelhøj varme til de bliver gyldne og sprøde i kanten. Drys flormelis over og en lille smule ahornsirup. Server med de limemarinerede bær.
Ingen kommentarer endnu