Granola cups med græsk yoghurt og frisk frugt

Julefrokost: Andesalat med brombær og balsamico glace

Nu er det snart jul, og det betyder (selvfølgelig) masser af mad. Det varmer mit lille madhjerte! Med julen følger også årets julefrokoster og ikke mindst julefrokostmaden. Og selvom jeg er fan af det store, kolde julebord, så kan det altså godt blive lidt ensformigt og lidt kedeligt, når man får serveret det for 5. gang på en måned!

I mit hoved skal maden til en julefrokost være klassisk, men derfor må det stadig gerne være med et twist. Så i stedet for andesteg med brune kartofler, kunne man servere denne andesalat med brombær, valnødder og balsamico glace. Det smager himmelsk og er heller ikke lige så tungt, som den klassiske julemad. Samtidig er det faktisk rigtig nemt at lave. Det kan være lidt svært at tilberede andebrystet, så det er let rosa i midten, men stadig har sprødt skind. Jeg starter altid med at smelte fedtet og stege skindet sprødt på en pande, og så tilbereder jeg andebrystet færdigt i ovnen under grillfunktionen. Efter at jeg er begyndt at bruge denne tilberedningsmetode, har mit andebryst altså siddet lige i skabet – hver gang!

Derudover vil jeg gerne lige have lov til at klage lidt over, at det bliver så hurtigt mørkt – det gør det altså svært at tage billeder. Åååh det hårde liv som madblogger 😉

Andesalat

Opskriften svarer til 2 personer

Andesalat med brombær og balsamico glace

  • 1 andebryst
  • 1 dl balsamico
  • 1 tsk honning
  • 2 store håndfulde grønkål
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • salt og peber
  • 10 brombær
  • 10 valnødder

Start med at lave balsamico glacen ved at varme balsamicoen op i en kasserolle og lad det koge til glacen har den konsistens, du ønsker. Jeg kan godt lide, at den er tyk. Smag glacen til med lidt honning, hvis den stadig er meget bitter i smagen. Vask og snit grønkålen fint. Bland olie og eddike godt sammen og smag til med salt og peber. Vend grønkålen i dressingen og lad det trække, mens du tilbereder andebrystet. Tænd ovnen på grillfunktionen på 220 grader. Dup andebrystet tørt, rids skindet med en skarp kniv og krydder brystet med salt og peber. Læg andebrystet på en kold pande (uden fedtstof) med skindet ned ad og lad det langsomt varme op, så fedtet smelter og skindet steger sprødt. Dette tager omkring et kvarters tid. Når skindet er næsten helt sprødt, bruner du hurtigt andebrystet på kødsiden. Sæt nu panden i ovnen i 5 min. og lad brystet hvile i yderligere 5 min., inden du skærer det ud i skiver. Server salaten med grønkål og andebryst skåret i skiver og top med brombær og valnødder. Hæld lidt dressing ud over salaten i en tynd stråle.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Granola cups med græsk yoghurt og frisk frugt