Marineret grønkål med pocheret æg, bacon og granatæble

Rødbedetatar med gedeost, brombær og estragon

I går fejrede jeg min (lettere forsinket) fødselsdag sammen med mine veninder. Hvert år til min fødselsdag laver jeg en masse lækker mad, åbner nogle flasker rødvin og så spiller vi brætspil og plaprer løs til langt ud på natten – opskriften på min perfekte lørdag aften! Jeg elsker det, og det er altid super hyggeligt!

Som det konkurrencemenneske jeg er, skulle dette års middag selvfølgelig overgå sidste års, og efter lang tids overvejelse fik jeg skåret menuen ned til 4 retter (man er vel madnørd). Det var lige før, jeg havde taget munden for fuld, og vi fik først spist ret sent – men da maden først blev serveret, var der ingen sure miner 😉

Opskriften på 1. ret lagde jeg på bloggen i går (link herunder), og i dag vil jeg dele 3. ret med jer. De 2 resterende retter vil komme op i løbet af de næste par dage. Min fødselsdagsmenu endte således med at blive:

Retten er meget intens i smagene, så beregn en lidt mindre portion end du normalt ville. 100 g rødbede per person passer nok meget godt – alt efter hvor sultne I er 😉

roedbede9

Opskriften svarer til 5 personer

Ingredienser:

 • 500 g rødbede
 • 1,5 spsk olivenolie
 • 1,5 spsk balsamico
 • 1,5 tsk dijonsennep
 • salt og peber
 • 1-2 skalotteløg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 håndfuld estragon
 • 10 brombær
 • 50 g gedeost

Fremgangsmåde:

 1. Skræl og riv rødbederne på et groft rivejern
 2. Mariner rødbederne i olivenolie, balsamico, sennep, salt og peber og stil det på køl i min. 1 time og gerne natten over
 3. Hak skalotteløg, hvidløg og estragon og bland sammen med rødbederne ca. 30 min. inden servering
 4. Smag tataren til med salt, peber og evt. citron
 5. Vask og halvér brombærene
 6. Anret rødbedetataren med brombær, smuldret gedeost og et par friske estragonblade

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marineret grønkål med pocheret æg, bacon og granatæble