Anmeldelse af Spuntino

Julefrokost: Sliders med confiteret svinebryst og rødkålsslaw

Så blev det tid til den sidste opskrift i min lille juleføljeton med alternative opskrifter til julefrokosten. Denne gang får I opskriften på de lækreste små sliders med confiteret svinebryst, rødkålsslaw og dijonmayo. Når man confiterer, får man det saftigste kød, som smager vildt godt sammen med den sprøde svær og den syrlige rødkål!

Du kan se de forrige opskrifter her:

Jeg har brugt hjemmebagte brioche burgerboller, men du kan altså sagtens slippe afsted med at bruge de færdigkøbte. Og du kan selvfølgelig også lave burgerne i helt almindelig størrelse – så svarer opskriften til fire burgere.

Sliders med confiteret svinebryst

Opskriften svaret til 4 personer

Confiteret svinebryst

 • 500 g svinebryst eller ribbensteg med svær og uden brusk
 • 1 tsk tørret timian
 • 1 tsk tørret rosmarin
 • 1 tsk fennikelfrø
 • 1 tsk korianderfrø eller tørret koriander
 • 1 spsk salt
 • 1 L smagsneutral olie eller 1 kg svinefedt

Bland krydderierne (timian, rosmarin, fennikel, koriander og salt) og stød dem i en morter. Dup stegen tør med køkkenrulle og fordel krydderiblandingen over hele stegen. Pak stegen ind i film og læg den på køl i minimum 2 timer og gerne natten over.

Skyl krydderierne af stegen og dup den igen tør med køkkenrulle. Læg stegen i et ovnfast fad og hæld olie (eller svinefedt) ved til stegen er dækket. Confiter stegen i ovnen ved 80 grader i 10 timer. Jeg plejer at sætte fadet i ovnen, inden jeg går i seng, og så tager jeg det ud om morgenen. Tag stegen op af olien og dup det værste fedt væk med lidt køkkenrulle. Læg stegen i pres mellem to skærebrætter med vægt oven på (en six-pack eller en tung pande fungerer godt 😉 ) og stil det på køl i minimum 5 timer.

Tag stegen ud og skær den i tykke skiver (eller hvordan du gerne vil have kødet). Varm en pande op og steg svinebrystet på sværen til den bliver sprød og gylden. Steg nu svinebrystet på de resterende sider.

Rødkålsslaw

 • ¼ rødkål
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 spsk æbleeddike
 • 1 tsk dijonsennep
 • ½ tsk honning
 • salt

Snit rødkålen fint. Bland dressingen af olie, eddike, sennep og honning og smag til med lidt salt. Vend dressingen sammen med rødkålen og lad det trække på køl i en halv til en hel time.

Dijonmayo

 • 2 spsk mayonnaise
 • 1-2 tsk dijonsennep

Pisk eventuelt din egen mayonnaise eller brug den fra glas. Rør mayonnaisen sammen med dijonsennep.

Andet

 • 8 burgerboller i sliders-størrelse (gerne hjemmebagte)
 • evt. ½ æble

Skær burgerbollerne over og smør dem med dijonmayo. Fordel rødkålsslaw og skiver af svinebryst. Top evt. med æble skåret i tynde skiver og kom overbollen på burgeren.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse af Spuntino