Mexicansk kyllingeburger med jalapeños og cheddar

Langtidsbraiseret svineragout med speltotto og syltede rødløg

Jeg nyder at fordybe mig i mad i weekenden. Det er her, jeg har tiden til at eksperimentere med nye smage og tilberedningsmetoder. Når man langtidsbraiserer, får man en helt anden dybde og kraft i smagen – og noget vildt mørt kød! Denne ret er virkelig comfort food, der vil noget. Kødet får lov til at braisere i rødvin, speltottoen er cremet og blød, og de syltede rødløg giver syre til den ellers tunge ret. Jeg er fan!

Langtidsbraiseret svineragout er oplagt som gæstemad, da det passer sig selv det meste af tiden. Og så vild dine gæster med garanti kunne smage al den kærlighed, du har lagt i maden 😉

Opskriften svarer til 6 personer

Langtidsbraiseret svineragout

 • 750 g nakkefilet
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 2 gulerødder
 • 2 spsk tomatpure
 • 1 håndfuld frisk timian
 • 2 dl rødvin
 • 2 dl svinebouillon (alternativt hønse- eller oksebouillon)
 • 1 spsk smør
 • 2 spsk balsamico
 • salt og peber

Tænd ovnen på 150 grader. Brun nakkefileten ved høj varme i lidt olie i en gryde (der kan tåle at komme i ovnen) og sæt den til side. Hak løg, hvidløg og gulerødder groft. Kom løgene i gryden (som nakkefileten tidligere var i) og svits til de bliver gennemsigtige. Tilsæt gulerødderne og lad dem stege med i et par minutter før du tilsætter hvidløg. Tilsæt nu tomatpure og timian og rør det godt rundt. Hæld rødvinen ved og lad det reducere til ca. halvdelen. Det tager omkring 5-8 minutter. Tilsæt svinebouillonen og lad det koge op. Kom nu kødet tilbage i gryden og stil gryden (med låg) i ovnen i 2½ time. Vend gerne kødet et par gange undervejs.

Tag gryden ud og fisk kødet op. Træk kødet fra hinanden med to gafler ligesom ved pulled pork. Si grøntsagerne fra braiseringsvæsken og smid grøntsagerne ud – de har gjort deres. Stil gryden med braiseringsvæsken på blusset ved middel varme og lad det tykne let. Tilsæt det trevlede kød, smør og balsamico og rør godt rundt til smørret er smeltet. Smag til med salt og peber.

Speltotto

 • 400 g perlespelt
 • 1 fed hvidløg
 • 1-1,5 L hønsebouillon
 • 75 g parmesan
 • 2-3 spsk smør
 • salt og peber

Hak hvidløg fint og svits det i lidt olie i et minuts tid. Tilsæt perlebyg og lad det stege et par minutter. Hæld nu bouillonen ved og lad det koge i ca. 25 minutter til spelten er tilberedt. Spæd eventuelt op med bouillon undervejs, hvis det bliver for tørt. Sluk for blusset og rør parmesan og smør ind i speltottoen. Smag til med salt og peber.

Syltede rødløg

 • 2 rødløg
 • 1,5 dl eddike
 • 1,5 dl vand
 • ½ dl sukker

Skær rødløget i både og pil løgskallerne fra hinanden. Kom eddike, vand og sukker i en gryde og lad det koge op. Hæld syltelagen over rødløgene og stil det på køl i en times tid (eller længere).

Server ragouten med speltotto, de syltede rødløg og lidt frisk timian.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mexicansk kyllingeburger med jalapeños og cheddar