Torsk med blomkålspuré, crudité, ristede hasselnødder og brunet smør

Svinekoteletter med gulerodspuré, råsyltet fennikel og brændte løg

I denne uge fandt jeg en stor pakke med svinekoteletter på tilbud. For mig hænger svinekoteletter utvivlsomt sammen med smagsløst, tørt kød tilberedt i hakkede tomater i fad fra barndommen (undskyld mor 😉 ). Tørt kød er det værste, jeg ved (måske lidt en overdrivelse), og hvor mange andre råvarer stadig er helt okay, hvis de har fået lidt for meget eller lidt for lidt, så er overtilberedt kød altså det værste! Risikoen for tørt kød er klart størst ved magre kødudskæringer, og derfor har jeg i mange år holdt mig udelukkende til nakkekoteletter (som har masser af fedtmarmorering) og gået uden om svinekoteletter (som kun har fedtkant). Dette skulle dog ændres nu!

Og okay, svinekoteletter behøver jo slet ikke være tørre! Det kan være, det er klart for mange, men det var altså lidt af en åbenbaring for mig 😉

Her bliver de (saftige) svinekoteletter serveret med gulerodspuré, råsyltet æble og fennikel samt brændte løg. Hold nu op, hvor var det bare lækkert! Til denne opskrift har jeg brugt nogle få, simple teknikker, som jeg virkelig synes kan være med til at hæve hverdagsmad-niveauet. Fennikel er lidt smådyrt (15-20 kr. for sådan en lille fætter), men til gengæld er svinekoteletter, gulerødder, æbler og løg nærmest det billigste, man overhovedet kan få i supermarkedet.

kotelet3

Opskriften svarer til 4 personer

Svinekoteletter

 • 4 svinekoteletter
 • 2 fed hvidløg
 • 5 kviste frisk timian
 • 1-2 spsk smør
 • salt og peber

Dup kødet fri for væde med køkkenrulle og krydder med salt og peber. Steg kødet på en varm pande til det karamelliserer godt og tilsæt herefter smør, hvidløg og timian til panden. Overhæld kødet med smørret mens koteletterne steges færdigt.

Gulerodspuré

 • 5 gulerødder
 • 5 kviste frisk timian
 • vand
 • 1-2 spsk smør
 • salt og peber

Skræl og skær gulerødderne i skiver og kog dem møre i vand (uden salt) i 20-30 minutter. Fisk eventuelle timiankviste op og hæld kogevandet fra. Blend puréen glat med koldt smør og smag til med salt og peber.

Råsyltet æble og fennikel

 • 1 fennikel
 • 1 æble
 • 1 dl æbleeddike
 • 1 dl vand
 • 1 spsk sukker

Skær æble og fennikel helt fint på et mandolinjern. Bland det med æbleeddike, vand og sukker og stil det på køl i minimum 30 minutter.

Brændte løg

 • 2 skalotteløg
 • 0,5 L hønsefond eller -bouillon

Halvér skalotteløgene, men behold skrællen på. Brænd løgene på snitfladen på en varm pande til de bliver sorte. Lad løgene køle lidt af og del herefter løgene i skaller og fjern skrællen. Kog skallerne i hønsefond i 5 minutter.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Torsk med blomkålspuré, crudité, ristede hasselnødder og brunet smør