5 varmende supper til efteråret

Bulgogi (koreansk marineret svinekød)

Bulgogi er en populær koreansk ret, der traditionelt består af marineret, tyndt skåret kød tilberedt på grill. I sommer smagte jeg bulgogi for første gang, da jeg var på ferie i Berlin. Og jeg var solgt. Kødet er mørt og fuld af smag. Det er både sødt, salt og spicy på samme tid. Vildt lækkert!

Før det havde jeg faktisk ikke rigtig stiftet bekendtskab med det koreanske køkken udover den klassiske bibimbap. Dog har jeg fundet ud af, baseret på de to retter, at jeg helt sikkert skal bevæge mig mere ud i koreansk madlavning. Så hvis I har nogle gode forslag til koreanske retter, må I endelig sige til!

Denne opskrift på bulgogi tager udgangspunkt i, at det skal være nemt og billigt at lave – SU du ved. Derfor har jeg skiftet bøffen ud med nakkefilet, og brugt sriracha i stedet for gochujang (koreansk chilipaste). Hvis du ikke har sriracha, kan du også bruge tørrede chiliflager.

Bulgogi kan bruges til mange forskellige retter. Det er meget almindeligt at servere det som en del af koreansk barbecue eller i et salatblad som en slags wrap. I Berlin spiste jeg både bulgogi i en asiatisk burger og i en bibimbap. Begge dele smagte vildt godt. Herhjemme laver jeg som regel en bulgogi bowl med ris, forårsløg og hvad jeg ellers lige har af grøntsager i køleskabet. Lav gerne en stor portion (op imod 200 g kød per person), når du laver bulgogi – min erfaring siger mig, at det nok skal blive spist 😉

 

Bulgogi

Opskriften svarer til 4 personer

Bulgogi (koreansk marineret svinekød)

  • 700 g nakkefilet eller -koteletter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tommelfinger ingefær
  • 3 spsk soja
  • 1 spsk sesamolie (eller anden olie)
  • 1½ spsk brun farin
  • 2 spsk sriracha sauce (eller 1 tsk chiliflager)
  • 1 spsk sesam

Skær kødet i tynde strimler og læg det i en frysepose. Hak hvidløg og ingefær fint og bland det sammen med resten af ingredienserne til marinaden. Hæld det over kødet, og lad kødet marinere i køleskabet i mindst 30 minutter. Steg kødet på en pande ved høj varme til marinaden tykner og kødet er gennemstegt.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 varmende supper til efteråret