Guide: 16 fine plakater til køkkenet

Vietnamesisk karamelliseret svinekød

Der er efterhånden ved at danne sig lidt af et asiatisk tema for min madlavning her de sidste par uger – tror det må være en modreaktion på al julemaden 😉

Sidst jeg var på LêLê Street Kitchen, fik jeg den lækreste ret bestående af svinekød, hvidkål, æg og ris toppet med chili og forårsløg. Retten var ret simpel, men utrolig lækker, og smagene komplimenterede simpelthen hinanden så godt! Jeg har drømt om denne ret længe, men julen har altså overtaget budgettet, så jeg føler ikke lige, at pengene rækker til at gå ud at spise – så derfor måtte jeg i køkkenet og prøve at genskabe retten! Ideen til marinaden til svinekødet fik jeg, da jeg i sidste uge lavede vietnamesisk banh mi sandwiches (se opskriften her). Jeg er virkelig blevet fan af det søde og salte karamelliserede svinekød – MUMS!

På LêLê serverer de æggene hårdkogte, men jeg synes, den bløde blomme i et smilende æg passer bedre til retten (og så ville jeg altså bare vælge et smilende æg over et hårdkogt any day 😉 )

Ingredienser:

  • 500 g nakkekoteletter eller -filet
  • 3 spsk fiskesauce
  • 3 spsk ahornsirup
  • 2 spsk soja
  • 1 spsk sukker
  • ½ spsk sesamolie (eller anden olie)
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tommelfinger ingefær
  • peber
  • 4 dl ris (jeg brugte brune ris)
  • 4 æg
  • ½ hvidkål
  • salt og peber
  • et bundt forårsløg
  • 1 chili

Fremgangsmåde:

  • Skræl og hak hvidløg og ingefær fint
  • Bland fiskesauce, ahornsirup, soja, sukker, sesamolie, hvidløg og ingefær og smag til med peber
  • Skær nakkekoteletterne i mindre stykker og lad kødet marinere i køleskabet i minimum 30 min. og gerne et par timer
  • Kog risene efter pakkens anvisning
  • Steg kødet med marinaden ved høj varme til kødet er gennemstegt og godt karamelliseret
  • Snit hvidkål fint og steg ved middel varme i lidt olie. Smag til med salt og peber
  • Kog æggene til de er smilende
  • Snit forårsløg og chili
  • Anret ris, kød, kål og æg i en skål. Drys med forårsløg og chili

karasvin3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide: 16 fine plakater til køkkenet